Funkcionalnost v svoji najlepši podobi: novi KODIAQ

15.06.2016

Novi Kodiaq, ki bo septembra doživel svojo svetovno premiero, bo vtis na kupce naredil s svojim izjemnim dizajnom in razkošno odmerjenim prostorom.

 

Ekipa Škodinih oblikovalcev pod vodstvom Jozefa Kabana je novi oblikovalski jezik znamke Škoda pripeljala v segment SUV vozil. Tu racionalnost in estetika z roko v roki dokazujeta, kako čudovito se lahko dopolnjujeta.

Kot kažejo tudi oblikovalske skice, so vse linije čiste, ostre in natančne. Robusten značaj tega novega SUVa poudarja tudi izjemen zadnji del vozila. Zadnje LED luči so oblikovane v obliki črke C, kar je značilno za znamko Škoda. Prav tako tipična je kristalasta struktura sprednjih žarometov, ki je poklon češki tradiciji oblikovanja kristala.

 

Tudi v notranjosti se nadaljuje izjemno oblikovanje: oblika in funkcija tvorita popolno celoto. Notranjost je hkrati videti tako robustna kot varna, pri čemer navdušuje s svojo eleganco. Deluje brezčasno in popolnoma funkcionalno.

Za notranjost so sicer značilni močni vertikalni elementi. Velik zaslon deli armaturno ploščo na dva enaka dela, namenjena vozniku in potniku. Sprednji del števcev je tridimenzionalen in razdeljen na dva dela.

Kot smo pri Škodi že navajeni, ima tudi novi KODIAQ največji prtljažnik v svojem razredu, njegova posebnost pa je dejstvo, da je opcijsko na voljo z dvema dodatnima sedežema v tretji vrsti.

 

Kaj o novem KODIAQu pravi šef Škodinih oblikovalcev, Jozef Kaban? Preberite si intervju z njim!

 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj