Tour je tu

01.07.2016

Med 2. in 24. julijem so oči vsega sveta uprte v Francijo, kjer se odvija najzahtevnejša kolesarska dirka Tour de France. Škoda je partner dirke že vse od leta 2004, kar pomeni, da Tour sponzorira že 13. zapored.

Rdeči avto, ki bo kolesarje vodil do končnega cilja v Parizu, je novi Superb, na dirki pa je skupaj prisotnih 305 vozil znamke Škoda. Škoda je drugič zapored tudi sponzor zelene majice.

Med Tourom, ki je tretji največji športni dogodek na svetu (za svetovnim prvenstvom v nogometu in olimpijskimi igrami), bo 305 Škodinih vozil prevozilo okoli 2,8 milijona kilometrov. Od leta 2004 so skupaj prevozili že preko 30 milijonov kilometrov.

Na 103. Tour de France bodo kolesarji v 21 etapah prevozili 3519 kilometrov. Štart dirke je bil 2. julija v Mont-Saint-Michelu, skozi cilj na Elizejskih poljanah pa se bodo kolesarji zapeljali 24. julija.

Škoda sponzorira tudi uradno Tour de France aplikacijo. Pravi ljubitelj kolesarjenja brez nje ne more, če želi biti popolnoma na tekočem z dirko. Z njeno pomočjo boste seznanjeni z vrstnim redom tekovalcev in vsemi novostmi, GPS pozicijami v realnem času, fotografijami, videi, osebnimi profili kolesarjev in še marsičem. Tu so denimo številni članki in posnetki, povezani s Tourom, mogoče pa je tudi sodelovati v nagradni igri za helikopterski prelet nad dirko ali za zeleno majico s podpisi vseh kolesarjev, ki so jo imeli čast nositi v letu 2016. 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj