Začetek proizvodnje novega Kodiaqa

21.10.2016

V Škodini tovarni v Kvasinyju se je začela proizvodnja novega Kodiaqa. Prvi Kodiaq je tako že zapeljal s proizvodne linije, na evropskih cestah pa ga bomo videvali od februarja dalje. Marca ga pričakujemo tudi v Sloveniji.

 

S Kodiaqom bo znamka Škoda še bolj utrdila svoj položaj v globalno najhitreje rasto­čem tržnem segment. Škodin najnovejši model bo februarja 2017 na ceste zapeljal z vsemi odlikami znamke: s karakternim dizajnom in nadpovprečno prostornostjo, praktičnimi in inteligentnimi rešitvami ter inovativnimi tehnologijami, ki jih sicer najdemo samo v višjih avtomobilskih razredih. Na številnih trgih je novi SUV že mogoče naročiti.

Za proizvodnjo najnovejših modelov češke avtomobilske znamke so temeljito poso­dobili in razširili proizvodne kapacitete v tovarni Kvasiny. Poleg nove karosernice in prenovljene montažne linije so povečali tudi lakirnico in logistične površine.

Kvasiny je ena od treh Škodinih tovarn na Češkem. Trenutno je tam zaposlenih okrog 5.900 ljudi, zato spada med največje industrijske delodajalce v regiji Hradec Králové. Tovarna je trenutno v fazi največje posodobitve in širitve v vsej svoji zgodovini. V naslednjem letu se bodo njene proizvodne kapacitete povečale na do 280.000 vozil letno. V okviru te širitve bo Škoda zaposlila okrog 2.000 novih delavcev. Do leta 2018 bodo v povečanje tovarne Kvasiny vložili okrog 7,2 milijarde čeških kron. V tovarni Kvasiny poleg modela Kodiaq trenutno izdelujejo tudi Superb in Yeti. Leta 2015 je bilo tukaj izdelanih okrog 142.000 vozil znamke Škoda. Avtomobilska tovarna deluje že 82 let.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj