Prihaja nova Octavia

27.10.2016

V začetku leta 2017 bo na ceste zapeljala prihaja prenovljena legendarna Octavia z osveženo podobo, najnovejšimi asistenčnimi sistemi, infotaimentom in povezljivostjo. 

Skoraj štiri leta po predstavitvi sedanje generacije, predvsem pa 20 let po predstavitvi prve Octavie in po petih milijonih prodanih primerkov, je Škodin najbolj prepoznavni model prenovljen in tehnološko bolj dovršen.

Predvsem oblikovalci so dobro zavihali rokave, se posvetili "obrazu" Octavie in z ločenimi žarometi, ki so poslej lahko v celoti v tehniki LED, ustvarili prepoznavno podobo, ki je na cesti ne bo mogoče spregledati.

Prostorska prvakinja, tako v kombilimuzinski kot v kombijevski različici, pa še več novosti prinaša v potniški kabini. Voznik in potnik spredaj bosta poslej vse avdio-informacijske sisteme upravljala preko novih zaslonov s prevleko iz stekla in z večjo občutljivostjo tudi na rahel dotik, zaslon sistema Columbus pa po diagonali meri kar 9,2 palca. Vsi potniki lahko uživajo v brezžični povezljivosti preko omrežja WLAN in s hitrostjo prenosa podatkov preko omrežja LTE.

Več varnosti poslej zagotavljajo nadgrajeni in številčnejši asistenčni sistemi, predvsem tisti, ki v primeru vzvratne vožnje s prikolico prevzame krmiljenje. Sistem Front Assist za spremljanje dogajanja pred vozilom sedaj pozorno spremlja še gibanje pešcev, asistent za samodejno parkiranje je še natančnejši, v podporo pa sta mu tudi sistema za nadzor mrtvih kotov in za zaznavanje prometa za vozilom.

A rešitve po Škodinem načelu Simply Clever se s tem še ne končajo; pametni ključ ponuja voznikom, da shranijo svoje nastavitve vozila, volanski obroč je lahko ogrevan, naslona prednjih sedežev sta lahko opremljena z mizicama, držala za pijačo pa poslej ponujajo tudi odpirač za plastenke.

Ob tem pa bogata paleta petih bencinskih TSI in dizelskih TDI motorjev še zmeraj ponuja številne možnosti izbire; od enega do dveh litrov prostornine imajo pogonski stroji in od 63 kW (84 KM) do 135 kW (184 KM) moči. Številne je poleg ročnega menjalnika mogoče kombinirati tudi z avtomatiziranima menjalnikoma z dvojno sklopko s šestimi ali sedmimi stopnjami, nekatere motorne različice pa tudi s preizkušenim štirikolesnim pogonom.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj