Škoda Octavia s četrtim zaporednim »oskarjem« v Nemčiji

26.01.2017

Bralci ugledne nemške revije Auto, Motor und Sport so Octavio postavili na prvo mesto med vsemi uvoženimi avtomobili v svojem razredu, in to že četrto leto zapored!

Octavia si je prestižen naziv »Best cars« izborila med močno konkurenco, marca pa bo v boj za peto zaporedno lovoriko stopila z osveženo podobo in novim obrazom, atraktivno in bogato opremo ter novimi tehnologijami. Octavia je v sklopu obsežne prenove namreč postala pametnejša in varnejša, prvič bo kupcem na voljo tudi možnost osvetljevanja ceste izključno s tehnologijo LED. Octavia s prenovo seveda sledi trendom, zato bo po novem lahko povezljiva s spletom tudi z vmesnikom LTE, ki omogoča visoko hitrost prenosa mobilnih podatkov, potniki bodo lahko izbrali večji, 9,2-palčni zaslon vmesnika, korak naprej pa je naredila tudi na področju varnostno-asistenčnih sistemov.

Octavia bo tako prepoznala pešce in v primeru nevarnosti trka tudi reagirala z zaviranjem, lastnikom prikolic bo prav prišel pomočnik za samodejno vzvratno manevriranje, optimiziran je parkirni pomočnik, med vzvratno vožnjo pa bo preverjala prostor za vozilom in z radarjem nadzirala mrtve kote.

Po novem Kodiaqu je Octavia drugi model, v katerem bo serijsko paket storitev Care Connect. Osvežitev je zajela tudi modela Scout in RS. RS se zdaj postavlja še z več moči, saj zmore motor kar 169 kilovatov (230 KM), s končno hitrostjo 250 km/h pa je tudi najhitrejša serijska Octavia vseh časov.

Škoda je lani kupcem po vsem svetu dobavila 436 tisoč modelov Octavia, kar 58 tisoč v Nemčiji, kjer je konkurenca v razredu kompaktnih vozil še posebej ostra. Octavia se je tako umestila na lestvico desetih najbolj prodajanih vozil v razredu, obenem pa postala tudi najbolj uspešno uvoženo vozilo. Octavia je tudi v Sloveniji najbolje prodajan model znamke Škoda. 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj