Slavje na Elizejskih poljanah

27.07.2015

Letošnji Tour de France je osvojil Christopher Froome. Froome je skupaj z ostalimi nosilci majic pred zbrano množico zmagovalno dvignil v zrak pokal iz češkega kristala, ki ga je oblikovala ŠKODA. Ta je že 12. leto zapored sponzorirala največji dogodek v svetu kolesarstva.

Letos je ŠKODA pvič sponzorirala tudi zeleno majico, ki pripade kolesarju z največ točkami. Letos je bil to Peter Sagan, medtem ko je belo majico za najboljšega mladega kolesarja osvojil Nairo Quintana. Nagrada za najboljšega hribolazca je pripadla nosilcu pikčaste majice, zmagovalcu Toura in s tem tudi nosilcu rumene majice Christopherju Froomu.

Še posebej pomemben aspekt letošnjega sponzorstva je bila premiera novega Superba v vlogi rdečega avtomobila na čelu dirke, v katerem se je prevažal direktor dirke. Poleg tega vozila je na Touru sodelovala flota 250 vozil ŠKODA, med njimi Octavie in Superbi. Med tri tednov trajajočo dirko prevozijo ta vozila vsako leto okoli 2,8 milijona kilometrov. Od leta 2004 so jih naštela že za 30 milijonov. In v vseh teh kilometrih se niti eno vozilo ŠKODA ni še nikoli pokvarilo

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj