Nagrada Connected Car za SmartGate

14.01.2016

Škoda je osvojila nagrado Connected Car 2015 v kategoriji Pioneer Award za inovativni sistem SmartGate.

Ta omogoča dostop do podatkov o vozilu in tako vozilo poveže s Škodinimi aplikacijami. Tovrstna povezljivost je sicer eden od temeljnih kamnov Škodine strategije rasti.

Nagrado podeljujeta nemški reviji AUTO BILD in COMPUTER BILD. Letos sta nagrado, namenjeno proizvajalcem z najbolj intelignetnimi rešitvami za povezovanje pametnih telefonov, interneta in navigacije z avtomobilom, podelili že tretjič. Po podelitvi v Las Vegasu je izvršni direktor blagovne znamke Škoda Bernhard Maier povedal: »Ta nagrada je dokaz, da so kupci našo rešitev za povezovanje avtomobila in pametnega telefona odlično sprejeli.«

SmartGate je na voljo v modelih Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti in Superb. S pomočjo tega inovativnega sistema in povezanih aplikacij lahko mobilne naprave povežemo z vozilom in pridobivamo uporabne informacije, kot so poraba goriva, podatki o vozni dinamiki in podobno. Sistem SmartLink pa aplikacijam omogoča, da se zaslon mobilnika prezrcali na zaslon infotainment sistema v vozilu, od koder je mogoče z aplikacijami tudi upravljati. Prav tako SmartLink (MirrorLink™/Apple CarPlay/Android Auto) omogoča, da prek telefona/tablice upravljate z infotainment sistemom v vozilu.

Kako je s povezljivostjo med vozilom in pametnim telefonom oziroma tablico pri Škodinem najnovejšem modelu Superbu? 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj