Superb niza uspehe

15.02.2016

Superb, paradni konj znamke Škoda, se je uvrstil tako med finaliste za nagrado "avto leta 2016" kot tudi med finaliste za nagrado "svetovni avto leta 2016". Obe priznanji sodita med najbolj zaželene mednarodne nagrade v avtomobilski panogi.

Odločanje o najboljših avtomobilih leta 2016 vstopa v zaključno fazo. Novi Škoda Superb sodi med deset finalistov izbora "svetovni avto leta 2016". Med njimi bo 73 specializiranih novinarjev iz 23 držav izbralo zmagovalca!

Trije najboljši finalisti bodo razglašeni marca na ženevskem avtomobilskem salonu. Zmagovalec ter drugo- in tretjeuvrščeni v posameznih kategorijah pa bodo laskava priznanja prejeli aprila na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Znanih je tudi že sedem finalistov izbora "avto leta". Na predvečer ženevskega avtomobilskega salona 2016 bo najboljši novinec leta prejel najstarejšo in najpomembnejšo nagrado v avtomobilski panogi.

Do podelitve bo žirija, ki jo sestavlja 58 avtomobilskih strokovnjakov iz 22 držav, natančno preizkusila vseh sedem finalistov. Ključni kriteriji pri ocenjevanju bodo dizajn, inovativnost, kakovost ter razmerje med ceno in vrednostjo.

Škoda Superb je bil v preteklih mesecih deležen izjemno pozitivnih odzivov in je že prejel laskave nagrade. Septembra 2015 je bil zaradi svojega natančnega, ekspresivnega in emocionalnega dizajna že odlikovan s priznanjem "najboljši med najboljšimi" v kategoriji "zunanjost volumenskih znamk" na tekmovanju avtomobilskih znamk 2015. Tako je sklenila žirija nemškega sveta za oblikovno zasnovo (German Design Council). Britanska revija What Car? Pa je modelu Škoda Superb Combi podelila naslov "najboljši karavan leta 2016".

Novi Škoda Superb je kot limuzina v Evropi naprodaj od junija lanskega leta. Konec oktobra je vstopil na kitajski trg, trenutno pa se začenja prodaja v Indiji.

Kot karavanska različica z oznako Combi je novinec pri trgovcih na voljo od septembra 2015 naprej. Januarja je bila prodaja v svetovnem merilu za 62,3 odstotka višja kot v istem mesecu lanskega leta, v Zahodni Evropi celo za 104,5 odstotka.

 

 

 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj