Na zgornjih mestih.
Na zgornjih mestih.
Na zgornjih mestih.
Na zgornjih mestih.

Adaptive Cruise Control – aktivni tempomat

Aktivni tempomat (ACC) vzdržuje varno razdaljo med vozilom spredaj ob vnaprej določeni hitrosti. To zmore s pomočjo nadzora nad motorjem in uporabo zavor, s čimer zmore tako pospeševati kot zavirati. Sistem kombinira tempomat s podatki o oddaljenosti, ki jih dobiva od radarja.

Travel Assist

Sistem Travel Assist uporablja kamero, nameščeno v zgornjem sredinskem delu vetrobranskega stekla, in z njo snema prometne znake na določenem odseku ceste pred avtomobilom.

Modul za procesiranje zajete slike išče in skenira slike znanih prometnih znakov in rezultate primerja s podatki navigacijskega sistema. Tako zmore prepoznati omejitve hitrosti (npr 80 km/h), prepovedano prehitevanje in določene dodatne informacije (kot npr 22:00 - 06:00, prepovedano prehitevanje za počasna vozila). Sistem vozniku takšne informacije posreduje preko piktograma na večfunkcijskem zaslonu in/ali na zaslonu infotainment sistema.

Varno in preprosto parkiranje

Parkirni pomočniki

Parkiranje in speljevanje iz parkirnega mesta je zdaj enostavnejše in predvsem varnejše kot kadarkoli, in to zahvaljujoč celi paleti asistenčnih sistemov: tu so Park Assist, Rear Traffic Alert in vzvratna kamera s šobo za pranje.

Park Assist 3.0

Ta sistem pomaga vozniku parkirati vzdolžno ali prečno na smer vožnje, in to tudi, če gre za zavoj. Sistem sam najde ustrezno parkirno mesto in izvede manever skorajda povsem samostojno. Avtomobilova napredna elektronika nadzoruje vrtenje volana, voznik pa le določa hitrost in zavira.

Vzdolžno parkiranje

S hitrostjo do 40 km/h lahko pelje voznik, medtem ko sistem išče ustrezno parkirno mesto. Ko senzorji zasledijo dovolj velik prostor (dolžina avta + 60 cm), ga sistem opozori in mu ponudi pomoč pri pakiranju.

Prečno parkiranje

Park Assist zmore skoraj samostojno parkirati tudi prečno na smer vožnje. Sistem pomaga vozniku s premiki volana, da parkira med prečnimi črtami, ki označujejo parkirni prostor. Voznik spet nadzira le plin in zavore.

Kamera za pogled nazaj

Ta rešitev uporablja mini kamero, ki je nameščena v prtljažnih vratih. Ko voznik prestavi vzvratno prestavo, se kamera aktivira in slika se pokaže na osednjem zaslonu. Dinamične linije ki se zarišejo na zaslonu, kažejo smer, v katero bo šel avto s trenutnim položajem volana. Kamera je opremljena s šobo za pranje.

Trailer Assist

Si želite prikolice, pa se bojite morebitne vzvratne vožnje z njo? V tem primeru vam bo sistem Trailer Assist pomagal med počasno vožnjo vzvratno s priklopnikom. Vse, kar morate narediti, je, da se odločite, kam parkirati, kdaj začeti in kje končati.

Optični pakirni sistem 360

OPS 360 vas bo posvaril pred morebitnim tveganjem za trk z oviro med manevriranjem. Sistem predvidevanja uporablja za svoje delo informacije, ki jih dobiva od 12 ultrazvočnih senzorjev, pa tudi podatke različnih parametrov vožnje in položaja kota volana.

Prednji in zadnji parkirni senzorji

Senzorji, ki nadzorujejo okolico, so osnova vseh parkirnih sistemov. Parkirni senzorji pomagajo vozniku pri parkiranju in delujejo v povezavi z vsemi infotainment sistemi v modelu OCTAVIA.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj