VRH RAZREDA
VRH RAZREDA
VRH RAZREDA
VRH RAZREDA

Udoben način življenja

Za nas je potovanje precej več kot le premagovanje poti od točke A do točke B. 

O tem so razmišljali naši oblikovalci in razvojniki, ko smo ustvarjali novi Superb. Naš cilj je bil ustvariti avtomobil, ki vam bo ponudil celostno vozno izkušnjo in pri tem vključil v dogajanje vse čute.

Vrhunsko zvočno zatesnjena notranjost se odlično dopolnjuje z dinamičnim nadzorom podvozja (DCC) in številnimi asistenčimi sistemi, ki zagotavljajo absolutno udobje in prijetnost bivanja vsakič, ko ste v avtomobilu. 

ŠKODA Superb vas bo obdal s prijetnim in udobnim okoljem. Razvajajte se s široko ponudbo dodatnih elementov, s katerimi si lahko opremite avtomobil po svojih željah in potrebah. 

Kot v VIP loži

Sedite in se v pričakovanju najbolj uživaških občutkov pogreznite v luksuzno okolje. Sami narekujete tempo svojemu življenju, in to ne glede na to, ali se vozite po poslovnih poteh ali pa uživate na družinskem izletu.

Po zagonu motorja se intenzivnost osvetlitve premakne v 'vozni položaj'.  Tako imenovana 'oblikovalska osvetlitev'  prilagaja intenzivnost osvetlitve preko infotainment sistema in tako ustvarja diskretno osvetlitev med potovanjem.

Ambientalna osvetlitev - bela barva

Ambientalna osvetlitev - modra barva

Ambientalna osvetlitev - zelena barva

Tripodročna klimatska naprava 

Popolnoma nova generacija klimatskih naprav zagotavlja optimalno notranjo temperaturo. Vsi  v avtomobilu - voznik, sprednji potnik in potniki zadaj - lahko nadzorujejo temperaturo v svojem območju, tako da lahko tudi družina potuje povsem udobno. 

Dinamični nadzor podvozja (DCC) 

Nov Superb je prva ŠKODA, ki je opremljena s sitemom dinamičnega nadzora podvozja (DCC) in izbiro voznih programov. DCC omogoča vozniku, da vodljivost avtomobila prilagaja svojim željam: Normal, Sport, Comfort - skoraj tako kot 'a la carte' podvozje. 

Oglejte si video

Večfunkcijska kamera 

Takšna kamera je eden od številnih elementov udobja, ki zagotavlja dobršno mero dodane vrednosti. Večfunkcijska kamera v ohišju vzvratnega ogledala namreč omogoča delo sistemom, kot so Lane Assist, Traffic Sign Recognition in sistemi osvetlitve (Light Assist, Smart Light Assist).

Ventilirani prednji sedeži 

Ogrevani sedeži v mrzli zimi? Ali morda prijetno prezračevani sedeži na vroč dan? Celo oboje? Nov ŠKODA Superb je mogoče opremiti z ogrevanimi sedeži spredaj in zadaj. Sprednji pa so na voljo tudi s funkcijo zračenja s pomočjo ventilatorjev. 

KESSY - samodejno zaklepanje avtomobila in zagon motorja 

Nič več ni treba držati kjuča v roki, da bi lahko odklenili svoj avtomobil. Nadzorna enota sistema KESSY (Keyless Entry, Start and Exit System) v avtomobilu prepozna ključ na razdalji 1,5 metra. Avtomobil se samodejno odklene, ko se voznik dotakne kljuke na vratih. Za zagon motorja je potrebno pritisniti stikalo.

Električno pomična vrata prtljažnika z navideznim pedalom odpiranja 

Prtljažna vrata modela Superb je mogoče opcijsko opremiti tudi z električnim odpiranjem, in to preko daljinskega upravljalca, stikala v kabini ali na vratih. Avto pa je mogoče opremiti tudi z navideznim pedalom za brezročno odpiranje. Voznik le podstavi nogo pod zadnji odbijač, senzor zazna gibanje in sproži odpiranje. Navidezni pedal in električno dvižna vrata delujeta s sistemom KESSY.

Električna ročna zavora 

Superb je prva ŠKODA, ki je opremljena z električno parkirno zavoro. Ta nova tehnologija ne omgoča le več prostora med prednjima sedežema, pač pa povečuje tudi varnost in udobje. S tako imenovano Auto Hold funkcijo preprečuje, da bi avtomobil med speljevanjem v hrib zdrsnill nazaj, in to brez voznikovega aktiviranja zavore. 

Ogrevano vetrobransko steklo

Na vas mislimo med dežjem in v sončnem dnevu. Opcijsko  vgrajena nevidna folija ClimaCoat v steklu ogreva vetrobransko steklo. Ob tem, da ogreva steklo, pa dodatno izolira steklo kabine pred prevelikim vplivom sončnih žarkov

Prepoznavanje prometnih znakov (Travel Assist)

Ta asistenčni sistem uporablja večfunkcijsko kamero v ohišju vzvratnega ogledala, s katero prepoznava prometne znake na trenutnem odseku ceste. 

Modul za prepoznavanje fotografije potem poišče fotografije za posamezne znake in jih primerja s podatki navigacije. Sistem zmore procesirati oznake za omejitev hitrosti (na primer '80 km/h'), oznake za prepoved prehitevanja in tudi dodatna navodila (kot na primer omejitev med 22.00 in 6.00 uro) ter povezane oznake za prepovedi. Vsi znaki so potem prikazani kot piktogrami na večfunkcijskem zaslonu in/ali zaslonu navigacijskega sistema.

Kdo vam lahko pomaga enostavneje parkirati?

Varnejše in enostavnejše parkiranje

Parkiranje in speljevanje iz parkirnega prostora je varnejše in priročno bolj kot kdaj koli prej, zahvaljujoč široki paleti varnostnih in aisistenčnih sistemov: Park Assist, Opozarjanje na promet zadaj (Rear Traffic Alert) in Vzvratna kamera. 

 

Paralelno parkiranje

Superb lahko pelje s hitrostjo do 40 km/h med iskanjem primernega parkirnega prostora z vključenim Park Assistom. Ko senzorji na avtomobilu najdejo primeren prostor (dolžina avtomobila + 80 cm), sistem ponudi pomoč pri parkirnem manevru.

Speljevanje iz parkirnega prostora

Tudi speljevanje iz tesnih parkirnih mest je lažje. V tem načinu sistem pomaga z manevri naprej in nazaj, dokler ni mogoče enostavno speljati iz vrste parkiranih vozil.

Prečno parkiranje vzvratno

Sistem s pomočjo senzorjev najde parkirno mesto in lahko skoraj samodejno prične s parkiranjem. Avtomobilova elektronika prevzame nadzor nad vrtenjem volana, medtem ko voznik nadzoruje le pedal plina in zavoro.

Prečno parkiranje naprej

Polsamodejno parkiranje s Park Assist pomočnikom vodi avtomobil na željeno parkirno mesto tudi naprej na prečna parkirna mesta. Sistem pomaga vozniku z optimalnimi premiki volana, s čimer postavi avtomobil med označevalne črte parkirnega prostora. Voznik nadzoruje le pedal plina in zavoro.

Vzvratna kamera

Gre za mini kamero, ki je nameščena v prtljažnih vratih. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, se kamera samodjeno vklopi in pokaže sliko na zaslonu. Dinamične črte parkiranja nakazujejo smer, v katero se bo vozilo premaknilo s trenutnim položajem volanskega obroča, nakazujejo pa tudi spremembo smeri ob njegovem vrtenju.

Opozarjanje na promet zadaj (Rear Traffic Alert)

Ob speljevanju iz parkirnih prostorov ob cesti sistem zazna prihajajoče vozilo s strani. Zvočni signal potem opozori voznika na morebitni trk. Dodatno pa lahko sistem na t.i. kritični strani opozori voznika tudi z rumenim in rdečim barvnim signalom na zaslonu infotainmenta. Sistem lahko v nadaljevanju aktivira tudi zavore, če je to potrebno.  

Oglejte si video

Optični parkirni sistem 360 stopinj (Optical Parking System 360)

OPS 360 je sistem, ki zmore voznika opozarjati na morebiten trk z oviro med parkirnimi manevri. Logika predvidevanja tega sistema se naslanja na podatke, ki jih dobiva iz 12 ultrazvočnih senzorjev, kota volanskega obroča in voznih parametrov. 

Prednji in zadnji parkirni senzorji 

Novi parkirni senzorji za nadzor okolice odlično dopolnjujejo 'parkirnega pomočnika'. Ti senzorji pomagajo vozniku pri parkiranju in delujejo z vsemi infotainment sistemi modela Superb. 

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj