Modeli
Meni
06.09.2019

ŠKODA na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2019

Spoznajte modele, ki jih bo ŠKODA predstavila med 10. in 22. septembrom na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu. 

 

ŠKODA V FRANKFURTU

 

Leto 2019 za znamko ŠKODA zaznamuje predstavitev novega priključnega hibrida ŠKODA iV in povsem električnega modela CITIGOe iV. S tem znamka vstopa v dobo e-mobilnosti. Poleg izvedbe SUPERB iV je v ponudbo pred kratkim posodobljenega modela SUPERB vključena tudi bolj terenska izvedba SUPERB SCOUT. Dve novi različici sta dobila tudi model SCALA in mestni SUV KAMIQ - različico Monte Carlo, ki izžareva športni duh, in različico G-TEC s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG). 

Med "faceliftom" modela ŠKODA SUPERB (štiri leta po predstavitvi tretje generacije tega modela) je bil SUPERB deležen delikatnih sprememb zunanjosti, predvsem pa je bil opremljen z novimi tehnologijami.  

 

Od konca leta bo SUPERB na voljo tudi kot priključni hibrid. Poganjata ga konvencionalni bencicnski motor 1.4 TSI s 115 kW in električni motor s 85 kW. Ponuja tako električni kot hibridni način delovanja in tako združuje oba motorja. Baterija z zmogljivostjo 13 kWh je nameščena v dnu avtomobila pred zadnjo osjo. 

 

CITIGOe iV, ki je prvo povsem električno vozilo znamke ŠKODA, poganja električni motor z 61 kW, ki poganja prednji kolesi. Drugi del sistema predstavlja baterija s 36,8 kWh na dnu karoserije. 

ŠKODA SUPERB SCOUT, ki je na voljo le v combi različici, je popolna kombinacija elegance, off-road zmogljivosti, kamor sodijo štirikolesni pogon, paket za slabe ceste, vozni način Off-Road, višji odmik od tal in zaščita karoserije - in vseh prednosti modela SUPERB.  

ŠKODA SCALA bo odslej na voljo tudi v različici Monte Carlo. Številni črni elementi in s črno izpisana beseda ŠKODA na zadku so poklon uspešni zgodovini znamke v reliju. 

Tudi novi mestni SUV ŠKODA KAMIQ bo na voljo v različici Monte Carlo. 

TISKOVNA KONFERENCA

Tiskovna konferenca znamke ŠKODA na IAA Frankfurt, hala 3, razstavišče A11, bo potekala v
torek, 10. septembra, 2019 med 11:45 - 12:00 uro.
V vmesnem času lahko spremljate predstavitev modelov ŠKODA SCALA in KAMIQ MONTE CARLO.