Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
18.09.2019

Izdelali smo prvi SUPERB iV

Danes je s proizvodne linije tovarne v Kvasinyju zapeljal SUPERB iV, prvi priključni hibrid znamke ŠKODA. V pripravo tovarne na izdelavo prvega elektrificiranega modela je ŠKODA vložila 12 milijonov evrov. 

SUPERB iV poganjata konvencionalni bencinski motor 1.4 TSI s 115 kW in električni motor s 85 kW. Ponuja tako električni kot hibridni način delovanja. Baterija z zmogljivostjo 13 kW je nameščena v dnu avtomobila pred zadnjo osjo. Za vožnjo v mestu v tišini in udobju je tako na voljo električni pogon z WLTP preverjenim dosegom do 56 km, in to popolnoma brez emisij. Pri daljših poteh, izletih zunaj mesta ali na počitnicah pa bosta bencinski motor in 50-litrski rezervoar omogočala doseg do 930 km.

 

 

Novi priključni hibrid ŠKODA SUPERB iV bodo izdelovali le v tovarni v Kvasinyju, kjer bo nastajal na isti proizvodni liniji kot ostale različice tega modela, ki jih poganja le motor z notranjim zgorevanjem.