Modeli
Meni
30.09.2021

ENYAQ 𝗶V za Slovenski avto leta

ŠKODA ENYAQ iV sodeluje v izboru Slovenski avto leta 2022, ki ga letos vnovič organizirajo ključni slovenski splošno informativni in specializirani avtomobilski mediji. 

 

Do vključno 27. novembra lahko oddate svoj glas tudi vi in tako svojemu štirikolesnemu favoritu pomagate v finale. V izboru sicer sodeluje 15 modelov trinajstih različnih avtomobilskih znamk, med katerimi je kar pet električnih avtomobilov. Devet je športnih terencev oziroma križancev, med kandidati pa je tudi enoprostorec. Kateri od njih bo nasledil model ŠKODA OCTAVIA, ki je Slovenski avto leta 2021?

 

 

V izboru za Slovenski avto leta 2022, ki je najstarejši in najbolj ugleden tovrstni izbor v Sloveniji, lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2021 (in katerih je bilo do 30. novembra registriranih najmanj 25 primerkov).

Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno 27. novembra 2021. V finale se uvrsti pet najbolje ocenjenih avtomobilov. Finalisti bodo znani 2. decembra. 

V finalnem izboru nato odločajo uredništva sodelujočih medijev. To so Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net, Komotar Minuta, Avto magazin in Evo. 

Prvih pet avtomobilov v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red v glasovanju bralcev in poslušalcev. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo o finalistih v finalu izbora Slovenski avto leta 2022. 

Glasovanje poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo …. eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2022.

Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.