Modeli
Meni
09.10.2019

SCALA in KAMIQ za Slovenski avto leta

ŠKODA SCALA in ŠKODA KAMIQ sodelujeta v izboru Slovenski avto leta 2020, ki ga letos vnovič organizirajo ključni slovenski splošno informativni in specializirani avtomobilski mediji. Do vključno 29. novembra lahko oddate svoj glas tudi vi in tako svojemu štirikolesnemu favoritu pomagate v finale. V izboru sicer sodeluje 25 modelov ( več).

 

V izboru za Slovenski avto leta 2020, ki je najstarejši in najbolj ugleden tovrstni izbor v Sloveniji, lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2019 (in katerih je bilo do 30. novembra registriranih najmanj 25 primerkov).

Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno 29. novembra 2019. V finale se uvrsti pet najbolje ocenjenih avtomobilov. V primeru, da bi bila med najbolje ocenjenimi oba modela znamke ŠKODA, ki sodelujeta v izboru, bi se v finale uvrstil le model z največ točkami. Finalisti bodo znani 2. decembra. 

V finalnem izboru nato odločajo uredništva sodelujočih medijev. To so Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net, Komotar Minuta, Avto magazin in Evo. 

Prvih pet avtomobilov v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red v glasovanju bralcev in poslušalcev. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo o finalistih na finalu izbora Slovenski avto leta 2020. Uredništvo lahko glasuje za določen avto, če ga je preskusilo v vožnji. Če avtomobila ni preskusilo v vožnji, mu lahko dodeli le minimalno število točk.

Glasovanje poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo …. eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2020.

Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.

Slovenski avto leta 2020 bo znan 11. januarja 2020.