Modeli
Meni
05.02.2020

Skice nove RS 𝗶V

Predstavljamo tri uradne skice novega modela ŠKODA OCTAVIA RS iV. Ta najbolj športna različica modela OCTAVIA bo svetovno premiero doživela 3. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, 20 let po prvem modelu OCTAVIA RS.  

 

Črni, za RS-modele značilni detajli poudarjajo dinamični oblikovalski slog te prodajne uspešnice ŠKODA z elegantnimi proporcionalnimi razmerji, ki ima v primerjavi s predhodnikom za kanček večje dimenzije. OCTAVIA RS iV je kot prvi model RS opremljena s priključnohibridnim pogonom, kar ji omogoča, da praktičnost družinskega avtomobila in izrazito športnost na edinstven način združuje s trajnostjo in učinkovitostjo.

ŠKODA OCTAVIA RS iV sedaj dvajset let po prvem modelu OCTAVIA RS začenja novo poglavje v izjemni zgodbi o uspehu. Znotraj modelske serije je po izvedenki RS veliko povpraševanja. Na ključnih evropskih trgih znamke ŠKODA, torej v Nemčiji, Veliki Britaniji in Švici, je bila vsaka peta prodana OCTAVIA izvedenka RS. Kupci cenijo kombinacijo izjemne prostornosti, praktičnosti in športnega značaja. Nova OCTAVIA RS iV s priključno­hibridnim pogonom in 180 kW (245 KM) sistemske moči je z manjšo porabo in nižjimi emisijami CO2 še posebej prijazna do okolja. 

Oblikovalske skice razkrivajo, da bo OCTAVIA RS iV na voljo kot kupejevska limuzina ali v izvedbi Combi. Pri tem močno izstopata mreža hladilnika v črni barvi in športni spodnji del sprednjega odbijača z velikimi odprtinami za zajemanje zraka in markantnimi črnimi detajli. Velika aluminijasta platišča, sprednji in zadnji difuzor ter usmernik zraka, ki je pri limuzini nameščen na zadku vozila, pri izvedbi Combi pa nad zadnjim steklom, optično poudarjajo dinamiko modela OCTAVIA RS iV.