Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
12.02.2020

Prihaja ENYAQ

Znano je ime prvega električnega SUV modela ŠKODA: to bo ENYAQ. 

 

ENYAQ odpira povsem novo poglavje 125-letne zgodovine znamke ŠKODA. Ni le prvi električni model znamke ŠKODA, izdelan na platformi MEB, temveč se z njim rojeva nova družina imen. SUV modeli ŠKODA se po pravilu končujejo s črko Q in pri tem modelom KODIAQ, KAROQ in KAMIQ sledi tudi ENYAQ. Toda prva črka imena kaže na to, da se tradicija zdaj združuje z dobo emobilnosti, ki jo simbolizira črka E kot prva črka novega imena. 

Ime ENYAQ zajema lastnosti novega modela: izhaja iz irskega imena Enya, ki pomeni »vir življenja« ter odraža moč novega modela, ki gre z roko v roki z njegovim temperamentom in strastjo do inovacij, ki je pripeljala do tega novega elektirčnega SUV modela. 

Irsko ime Enya sicer izhaja iz irske besede eithne, ki jo lahko prevedemo kot »esenca« ali kot »princip«.