Modeli
Meni
Path 2@2x

22.04.2020

Virtualni reli se začenja

Se želite pod enakovrednimi pogoji pomeriti s profesionalnim reli voznikom in celo postati prvak v reliju? Prav to vam omogoča novi e-izziv znamke ŠKODA. Gre za virtualno tekmovanje, v katerem lahko za volanom dirkalnika ŠKODA FABIA Rally2 evo kdorkoli tekmuje najboljšimi reli vozniki. Prvi e-izziv, Reli Argentina, se začenja 22. 4. in bo trajal pet dni.  

 

DiRT Rally 2.0 je video igra podjetja Codemasters, primerna za vse večje igralne konzole, kot so PlayStation4 in Xbox One, prav tako pa je združljiva z operacijskim sistemom Microsoft Windows na osebnem računalniku. DiRT Rally 2.0 je trinajsti naslov serije, prvotno poimenovane Collin McRae Rally. 

Medtem ko je dejanski svetovni pokal v reliju zaradi kriznih razmer do nadaljnega prestavljen, se e-izziv ŠKODA Motorsport začenja 22. aprila z virtualnim relijem Argentina. Spletni dogodek bo potekal pet dni (22. 4. 2020 - 26. 4. 2020) in bo na voljo registriranim igralcem igre DiRT po vsem svetu (neposredna povezava: https://dirtrally2.com/clubs/club/295041 , ime kluba: SKODA ECHALLENGE). Igralci se bodo za volanom virtualnega vozila ŠKODA FABIA Rally2 evo pomerili tako med seboj kot tudi s profesionalnimi reli vozniki. Rezultati vsakega igralca bodo posamično zabeleženi v sistem. Zmagovalci e-izziva ŠKODA Motorsport bodo prejeli privlačne nagrade.

 

 

Z izzivom spletne dirke se bodo soočili mednarodni prvaki 

 

Igri se bodo pridružili tudi pravi reli asi, ki običajno tekmujejo z dirkalnikom ŠKODA FABIA Rally2 evo.  Med njimi so FIA WRC2 prvak leta 2017 Pontus Tidemand (SWE), evropski reli prvak (ERC1) Chris Ingram, slovaški reli prvak Martin Koči (SVK) in vzhajajoča zvezda Oliver Solberg (SWE), ki s podporo ŠKODA Motorsporta tekmuje v izbranih krogih FIA svetovnega pokala v reliju. Eden izmed najtežjih nasprotnikov pa bo zagotovo ambasador e-igre za znamko ŠKODA, Petr Semerád, ki je en izmed najbolj izkušenih tekmovalcev v virtualnem svetu DiRT Rally 2.0. 

 

DiRT Rally 2.0 navdušuje navdušence po vsem svetu

 

Računalniške igre so se pojavile okoli leta 1980 in so na spletu prisotne od leta 2000. Od leta 2018 se je skupnost igralcev igre prek spleta iz 395 milijonov povečala na kar 495 milijonov uporabnikov. Tudi dogodki v živo postajajo vse bolj priljubljeni. Pri tem nekateri igralci uporabljajo tudi polprofesionalne simulatorje volana, stopalk za plin, zavor in celo sedež. Drugi pa so presenetljivo konkurenčni le z uporabo igralne konzole. DiRT Rally 2.0 je ena najuspešnejših dirkalnih iger na svetu in deluje na vseh večjih platformah.