Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli

23.04.2020

Imate minutko?

O najbolj priljubljenem modelu znamke ŠKODA bi lahko govorili ure in ure, ampak vašo pozornost bo OCTAVIA verjetno pritegnila že v nekaj sekundah. Naj vas naš eno minuto dolg video dokončno prepriča. 

Tudi četrta generacija modela OCTAVIA dokazuje, da je to avtomobil, ki presega meje svojega razreda. Prostornost notranjosti je razkošneje odmerjena od tiste v marsikaterem večjem modelu, na voljo so funkcionalnosti, tipične za višje razrede, hkrati pa ostaja kompaktna in dosegljiva.

 

Katere so torej njene ključne prednosti?

Še več prostora

Četrta generacija modela OCTAVIA je 15 milimetrov širša od predhodnice. Limuzina je v dolžino zrasla za 19 milimetrov, Combi za 22. Prtljažni prostor se je povečal na kar 600 litrov v primeru limuzine in na 640 litrov pri različici Combi. 

Dinamičen videz

Nizka, vitka silhueta se lahko pohvali z najboljšim količnikom zračnega upora v svojem razredu. Njen športni videz poudarjajo ostro oblikovani žarometi, ki so zdaj postavljeni nižje, ter platišča, ki so na voljo vse do premera 19 palcev. 

Kvalitetna notranjost

Mehka plastika, kromirani detajli, ambientalna osvetlitev, dvokraki volan - skupaj z novo oblikovano armaturno ploščo daje vse to prijeten občutek zračnosti. 

Udobje na cesti

Ergonomski, prezračevani masažni sedeži, vstop v vozilo brez ključa skozi vsa vrata, tripodročna klimatska naprava, ogrevani sedeži, ogrevan volan in ogrevano vetrobransko steklo zagotavljajo povsem novo raven udobja. 

Bogata oprema

Del serijske opreme so tudi dvopodročna klimatska naprava, digitalna instrumentna plošča (10.25''), kolenska zračna blazina za voznika in polne LED luči. 

Vrhunska varnost

Poleg tega, da je na testiranjih Euro NCAP dosegla vseh pet zvezdic, je nova OCTAVIA prva ŠKODA, ki je na voljo z asistenco za ovire, asistenco pri zavijanju in asistenco pri izstopanju ter s projicirnim zaslonom. Vključen je tudi predvidljivi tempomat.

Širok razpon možnosti

Kupci lahko izbirajo med najširšo ponudbo motorjev v zgodovini tega modela, vključno z priključnohibridno različico OCTAVIA iV ter različico OCTAVIA RS iV. Dizelski (TDI Evo) in bencinski (vključno z blagim hibridom) motorji so bili posodobljeni, v pripravi pa je tudi različica s pogonom na stisnjen zemeljski plin. 

Osupljiv infotainment

Infotainment sistem lahko nadzorujete z gestami ali prek digitalne asistentke Laure. Na voljo so tri različice z zasloni velikosti od 8.25'' do 10''. 

Izboljšana povezljivost

Zahvaljujoč vgrajeni eSIM kartici je OCTAVIA vedno povezana v splet. Funkcije avtomobila lahko nadzorujete prek mobilne aplikacije, v avtomobilu pa je tudi pet USB priključkov, vključno s priključkom v stropni konzoli nad vzvratnim ogledalom.  

Simply Clever rešitve

Paket Simply Clever rešitev zdaj vsebuje nekaj novih. Odslej lahko AdBlue dolijete tudi z ročkami za točenje v tovorna vozila, integrirani lij vam bo olajšal dolivanje tekočine za pranje stekel, stranska naslonjala podpirajo glavo zadaj spečih potnikov, sedeži pa so opremljeni z žepki za mobilni telefon.