Modeli
Meni

07.09.2018

Dve puščici, en rekord

Ujeti puščico z golimi rokami, in to iz avtomobila, ki drvi s hitrostjo 215 km/h? Ne, to ni nemogoče! Izziv za v Guinnessovo knjigo rekordov so sprejeli lokostrelka Laurence Baldauff, mojster borilnih veščin Markus Haas in povsem serijska Octavia Combi RS 245.

 

Da bi olimpijka Laurence, ki je leta 2016 na igrah v Riu zastopala Avstrijo, izstrelila puščico in bi jo nato Markus tudi ujel, so potrebni res izjemno sodelovanje, popolna natančnost, ravno pravšnja hitrost ter sposobnost sprejemanja pravih odločitev ob pravem času in reagiranja v najmanjšem delčku sekunde. Puščica namreč leti s hitrostjo 215 kilometrov na uro ali 60 metrov na sekundo!

 

Ste vedeli, da je krilata puščica del logotipa Škoda, in to že vse od leta 1923? Puščica simbolizira hitrost proizvodnje in usmerjenost k sodobnim proizvodnim metodam, krila pa tehnološki razvoj in širino proizvodnega programa. Krog oziroma oko v puščici je simbol vizije in natančnosti. Spoznajte zgodbo krilate puščice in preživite vznemirljivo noč v Škodinem muzeju!

 

Razdalja med lokom in tarčo je znašala 70 metrov. A ker puščica ne leti v ravni črti, ampak v loku, in tako med letom ne ostaja na enaki višini, je bila razdalja, na kateri je bilo mogoče iz premikajočega se vozila dejansko ujeti puščico, le okoli 30 metrov.
Uspeh (in z njim svetovni rekord) je bil torej stvar milimetrov in stotink sekunde. Laurence je morala ostati povsem mirna in puščico izstreliti v natančno tistem trenutku, ko je avto dobesedno priletel mimo nje. V tem avtomobilu je imel nato Marcus približno pol sekunde časa, da je skozi odprto strešno panoramsko okno ulovil 68 centimetrov dolgo puščico.
V videu si oglejte ta izjemni podvig, s katerim so se sodelujoči vpisali v Guinnesovo knjigo rekordov!

 

Ste tudi vi pustolovski, svobodomiselni in vztrajni? Iščete vedno nove izzive in uživate, ko jih z vztrajnostjo dosežete? Potem preberite zgodbe o sebi podobnih in spoznajte, zakaj je Škoda prava za vse, kar vam ponuja življenje.