Modeli
Meni
21.09.2020

Iskrene čestitke in hvala za "slovenski" Tour!

Po skoraj 3500 prevoženih kilometrih je Tadej Pogačar slavil zmago na 107. Dirki po Franciji. Primož Roglič je po dramatičnem preobratu osvojil izjemno drugo mesto. 

 

Za mladeniča, ki ravno danes praznuje 22 let, je bil to sanjski zaključek njegovega debija na tej najzahtevnejši kolesarski dirki na svetu, ki jo že od leta 2004 sponzorira ŠKODA. Osvojil pa ni le rumene, ampak tudi pikčasto (najboljši hribolazec) in belo majico (najboljši mladi kolesar). Kot ostali zmagovalci Toura je na Elizejskih poljanah tudi on prejel kristalni pokal, ki so ga izdelali oblikovalci oddelka ŠKODA Design.

 

 

Zeleno majico (za najboljšega šprinterja), ki jo ŠKODA sponzorira že šesto leto, je oblekel Sam Benett. Primož Roglič je po dramatičnem sobotnem preobratu v kronometru osvojil prav tako izjemno drugo mesto.

Vabimo vas k branju intervjuja z obema Slovencema, ki sta krojila letošnji Tour de France. Kaj sta drug o drugem, o svojih željah in načrtih ter o svojem življenju povedala nekaj tednov po izjemnem nastopu na Vuelti, kjer je Tadej osvojil drugo, Primož pa prvo mesto?

 

 

V vlogi rdečega direktorjevega avtomobila je kolesarje v Pariz iz mesta Mantes-la-Jolie popeljal popolnoma električni SUV, ŠKODA ENYAQ iV.