Modeli
Meni
Path 2@2x

06.04.2017

Dve novi Rdeči piki

Octavia Combi in Kodiaq sta osvojila eno najbolj znanih in najprestižnejših oblikovalskih nagrad, nagrado Red Dot za izjemen produktni dizajn! To sta deseta in enajsta "rdeča pika" za Škodo od leta 2006!

Karl Neuhold, vodja zunanjega dizajna pri Škodi, je ob tem dejal: "Zelo smo ponosni. Prizadevamo si za lepoto in preprostost ter funkcionalnost kombiniramo z estetiko. Linije naših vozil so čiste, naš navdih pa je češka tradicija izdelovanja kristala. Zato mu pravimo kristalast dizajn. Kristalaste detajle je najti tako v zunanji podobi kot v notranjosti naših vozil."

Nagrade Red Dot so sicer letos podelili že 62. zapored. Vsako leto je prijavljenih okoli 5000 izdelkov, tokrat iz 54 držav, med katerimi izbira žirija okoli 40 ljudi, sestavljena iz neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in specializiranih novinarjev.

Škoda je doslej osvojila že 11 nagrad Red Dot. Prva je to priznanje leta 2006 osvojila Octavia Combi. Leta 2007 je sledil Roomster in druga generacija Fabie, ki je bila nagrajena tudi v tretji generaciji leta 2015. Dvojno zmago je Škoda slavila leta 2010 s Superbom Combi in Yetijem. Leta 2013 je bil nagrajen Rapid - in z njim nov oblikovalski jezik znamke Škoda. Leta 2014 je nagrado osvojil tudi Rapid Spaceback, leta 2016 pa je bil zmagoslaven Superb Combi.