Modeli
Meni

07.04.2017

Notranjost Vision E

Poleg osrednjega zaslona v kabini, kjer so vozniku na razpolago vsi potrebni podatki, ima VISION E dodaten zaslon za potnike. Sredinski del instrumetne plošče je namreč rezerviran za glavni zaslon, občutljiv na dotik, na katerem lahko voznik in potnik spredaj najdeta in uporabljata vse pomembne informacije in storitve sistema Škoda Connect. Vsak potnik ima poleg tega še svoj osebni zaslon, ki  ga je moč uporabiti za nadzor številnih funkcij za udobje in zabavo v avtomobilu.

Sovoznikov zaslon je nameščen na armaturni plošči, zaslona za potnika na zadnji klopi pa sta vdelana v hrbtni del naslona prednji sedežev. Poleg tega si lahko potniki svojim željam prilagodijo tudi vsebino zabave na svojih zaslonih. Nadzorni sklop za sprednjega potnika je nameščen na opori za roko na desni; vsak potnik zadaj pa ima tak element med sedežema.

V avtomobilu je vgrajen tudi prostor za mobilni telefon (Phone Box) v vsakih vratih, prek katerega je moč brezžično (induktivno) polniti pametne telefone; dostop do svojega pametnega telefona pa ima potem vsak potnik preko svojega osebnega zaslona. Ambientalna osvetlitev, ki jo je moč programirati v desetih barvah, je vgrajena pod okrasne letvice v vratih in pod armaturno ploščo.

Pod velikimi prtljažnimi vrati se nahaja tudi velik prtljažnik - kar je seveda spet značilno za vsa vozila znamke Škoda. Prednje sedeže je mogoče tudi povsem položiti in tako ustvariti ležalno površino, pri tem pa volanski obroč dvigniti in s tem kar najbolje izkoristiti prostor in udobje.

V svetli notranjosti prevladujejo štirje vrtljivi sedeži ter dno vozila, ki je brez klasičnega sredinskega tunela, kar zagotavlja še več prostora. Zahvaljujoč velikim steklenim površinam je notranjost koncepta VISION E svetla in pregledna. Nadaljevanje vzdolžnih linij poudarja strukturno čistost in prostornost notranjosti. Štirje školjkasti posamični sedeži z inovativnimi naslonjali poudarjajo sodobnost. S svojo dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi spredaj in zadaj so oblikovalci v konceptu VISON E ustvarili udobno notranjost z darežljivimi dimenzijami.

Sedeži so nekoliko dvignjeni, da na ta način omogočajo še boljši pregled iz avtomobila. Prav tako jih je mogoče obračati za 20 stopinj. Ko so vrata odprta, sedeži zdrsnejo proti zunanjosti in s tem olajšajo vstop in izstop iz vozila. Po tem, ko se električno pomična in navzven odpirajoča se vrata zapro, se sedeži vrnejo v izhodiščni položaj. Konceptno vozilo predstavlja novo Simply Clever idejo, ki omogoča še več udobja zaradi boljše ergonomije in optimizirane oblike ter mehanike. Prostornost v modelu VISION E še posebej poudarja dno vozila, ki ne zahteva vgradnje osrednjega tunela spredaj ali zadaj.