Modeli
Meni
22.03.2017

POVSOD KOT DOMA

Njihovo moč še vedno merimo v konjih, a avtomobili že zdavnaj nimajo nič več skupnega s kočijami, iz katerih so se razvili. Prepredeni s sodobno tehnologijo nam ponujajo udobje doma na vsakem koraku, pardon, na vsakem kilometru poti!

 

 

PRIKLJUČENI

 

 

Ker na poti ne gre brez številnih elektronskih napravic, ne gre tudi brez elektrike. Zato sodobni avtomobili (ob klasičnih vtičnicah za vžigalnik) ponujajo USB-vmesnike za potnike spredaj in zadaj pa tudi prave 230-voltne vtičnice, ki svobodi gibanja dajejo dodatno dimenzijo. Najsodobnejši modeli gredo še dlje: da bi se znebili vseh mogočih kablov, ki delajo življenje bolj zapleteno, ponujajo mnoge avtomobilske znamke, tudi Škoda, brezžično ali induktivno polnjenje pametnih telefonov, ki podpirajo tehnologijo Qi.

 

 

OSVEŽITEV

 

 

Si predstavljate življenje brez hladilnika? Poletne večere brez mrzle pijače? Avtomobile brez predalov za hlajenje? Brez skrbi, ni treba, da si jih! Pijačo, sladkarije in podobno lahko shranjujete v hlajenih predalih, ki so tudi dodatno izolirani, za dotok hladnega zraka pa skrbi povezava s klimatsko napravo. Lahko pa si omislite tudi hladilno torbo po meri svojega vozila, ki jo je mogoče prek vtičnice priključiti na 12-voltno napeljavo. Izvrstno, kajne?

 

 

RAZVAJANJE

 

Tudi vi po napornem dnevu komaj čakate objem domačega kavča? A zakaj bi na razvajanje čakali vso pot do doma, ko pa lahko začnete uživati že tisto sekundo, ko sedete v avto?

 

 

Električno večsmerno nastavljivi ergonomski sedeži omogočajo idealno nastavitev in podporo telesu za še tako zahtevne voznike in potnike. In ne nazadnje - niti doma si fotelja pozimi ne morete ogreti ali v poletni vročini prijetno ohladiti, mar ne?

 

 

ZVOK, KOT SE ŠIKA

 

Nekoč so lahko glasbeni navdušenci v glasbi zares uživali zgolj v posebej za to oblikovanih in opremljenih sobah. Danes je mogoče kakovostno glasbeno izkušnjo doživeti ne le doma, ampak tudi v avtomobilu.

 

 

Akustiki avtomobilskih podjetij izmerijo in uglasijo vsako frekvenco. Vrhunski sistemi so umerjeni na notranjost vsakega avtomobila posebej in tako je mogoče, če si to seveda želite, notranjost vaše Škode spremeniti v koncertno dvorano. Ne verjamete? Primer: zvočni sistem Canton ponuja osem v vrata pritrjenih zvočnikov in še osrednji zvočnik ter globokotonec. Za vrhunski zvok pa skrbi desetkanalni ojačevalnik z zvočnim procesorjem in izhodno močjo 570 vatov.

 

 

BREZ INTERNETA NE GRE?

 

Brezžična internetna povezava je povsem spremenila uporabo računalnikov in pametnih naprav v naših domovih.

 

 

Zdaj pa Wi-Fi do temeljev spreminja tudi vožnjo z avtomobilom. Zaradi močne avtomobilske antene je povezava z zunanjim svetom iz avtomobila še hitrejša in zanesljivejša od povezave z navadnega pametnega telefona. Delo ali zabava na poti? Odločitev je vaša, tehnološki zadržki pa preteklost. S posebnim LTE-modulom je mogoče kabino vaše Škode med potovanjem izkoristiti kot mobilno pisarno, saj se v avtomobilu lahko vzpostavi dostopna točka ali hotspot za hitro LTE brezžično povezavo. Vse, kar potrebujete, je podatkovna SIM-kartica, ki si jo morate urediti pri svojem mobilnem operaterju. Seveda se cene prenosa podatkov razlikujejo glede na količino prenesenih podatkov ali čas, vendar pa je mogoče surfati že za manj kot 10 evrov na mesec.

 

 

VSE V REDU

Radi imamo urejene in čiste domove, mar ne?

 

 

Prav nobenega razloga pa ni, da ne bi bili takšni tudi naši avtomobili. Da bi bilo tudi življenje na poti kot iz škatlice, so se oblikovalci avtomobilske notranjosti domislili kar nekaj pametnih rešitev, kako stvari učinkovito pospraviti tudi v razmeroma majhni kabini vozila. Vaš avtomobil ima tako shranjevalne žepe na sedežih ali predale pod njimi, koš za smeti, kljukice za obešanje različnih predmetov ali oblačil, poseben prostor za dežnik in tablični računalnik, dvojno prtljažno dno ter cel sistem mrež in mrežic za pregrajevanje velikega prtljažnika, v katerem je tako mogoče učinkovito razporediti predmete, uporaben pa postane tudi za lomljive in majhne kose tovora. Kaj pa imate vi v shrambi?

 

 

NA MIZICI

 

Kar doma postavite na mizico, tam tudi ostane, razen če imate otroke, ki to teorijo v praksi hitro postavijo na glavo, vas pa s krpo v roki spravijo na kolena.

 

 

V avtu je drugače: ker se med vožnjo stvari neprestano premikajo in prevračajo, imajo sodobna vozila posebna držala za steklenice, plastenke, lončke in podobno, potniki na zadnji klopi pa lahko poklopljive mizice uporabljajo za malico, branje ali risanje. Tistim, ki ne morejo brez tabličnega računalnika, sodobna vozila ponujajo tudi posebna držala zanje.

 

 

SKRIJTE SE

 

Doma običajno zagrnemo zavese, da bi si zagotovili nekaj zasebnosti (ali senco), in spustimo rolete, da bi se čez noč dobro naspali. Pa v avtomobilu?

 

 

Z vgrajenimi senčili in zavesicami boste lahko poskrbeli za udobnejšo vožnjo v soncu - in za nekaj intime, ko si boste zaželeli mirne trenutke v dvoje ali sami.

 

 

ZABAVA!

 

Kruh ni dovolj, ljudje že od nekdaj hočemo tudi igre. Le poglejte vso tehnologijo, s katero si želimo popestriti življenje.

 

 

Prav ljubezen do zabave lahko okrivimo za to, da tudi v avtomobilih ne moremo več brez naprednih zabavno-informacijskih multimedijskih sistemov. Ti so postali nekaj tako običajnega, kot so televizijski sprejemniki, računalniki in povezava s spletom v naših domovih. Internet v avtu? Seveda! Brskanje po spletu? Zakaj pa ne. Gledanje televizije?

 

  

Odgovor je v televizijskem vmesniku in kvalitetnih velikih visokoločljivostnih zaslonih na dotik (s tipalom za bližino prsta), ki so zasedli osrednje mesto na armaturni plošči sodobnih avtomobilov. Osrednji zaslon v vaši Škodi lahko meri tudi do 9,2 palca, če na primer izberete sistem Columbus.

 

TEMPERATURA PO VAŠE

 

Ko je vroče, si dom v hipu ohladimo po lastnih željah. Zakaj bi bilo na poti kaj drugače?

 

 

Sodobne avtomobilsko klimatske naprave omogočajo učinkovito hlajenje, gretje, osuševanje zraka v vlažnih dneh (ko to preprečuje zamegljevanje stekel) in čiščenje zraka, vgrajene pa imajo celo protialergenske filtre in ionizatorje. Gre skratka za kompleksen sistem vzdrževanja idealne temperature in kvalitete zraka v kabini, in to ločeno v celo treh področjih. Za piko na i so tu še hlajeni ali ogrevani sedeži ter ogrevan volan. Doma pa tega res nimate, mar ne?