Modeli
Meni
14.11.2013

Ko pakirajo otroci

Kaj dobiš, če pošlješ starše na kavo in nato razposajenim navihančkom prepustiš družinski avto? Velikanskega plišastega kužka za volanom, otroški žur v prtljažniku in pravljično knjižnico na zadnjih sedežih!

 

 

Čeprav smo se odpravljali na smučarske počitnice in so v avto nosili smučke in čelade, so naši mali prijatelji v en glas zatrjevali, da gredo najraje na morje. Ker je na morju pač toplo. »In ker gremo mi radi na počitnice, gre tudi avto rad z nami, saj mi ne moremo iti peš,« je še pojasnila šestletna Sarai. »Avto pa gre rad na počitnice tudi zato, ker se lahko takrat spočije na mestu!« je hitro dodal štiriinpolletni Naum. In kam gre avto najraje na počitnice? »Naprej in nazaj,« je bil prepričan mali hokejist Patrik, ki pa je takoj pristavil, da gre avto »najraje od vsega gledat hokej v Rusijo«. Seveda avto še ne zna igrati hokeja, »se bo pa morda naučil, če bo dobil drsalke«.

 

 

»Moj avto bi šel najraje na počitnice v Italijo! In s sabo bi vzel telefon, da nas pokliče,« je bil odločen petletni Enej. »Avto bi se najraje vozil. Ne mara biti pri miru,« pa je jasno petinpolletni Gaji, ki star-šem rada pomaga pripravljati prtljago. »Spakiram torbe in igrače. Vedno pa vzamem s sabo plišastega kužija.« In kaj počne avto ponoči? Triletna Trin dobro ve: »Avto ponoči pančka.«

 

 

Potem ko je skrbno izbral mesto za svojo nindža želvo, si je Enej oddahnil na voznikovem sedežu!

 

  

Takole so malčki montirali pancerček v prtljažnik.

 

 

Naum je  prišel dobro  pripravljen: ne, brez meča in ščita se pač ne gre nikamor.

 

 

Otroci so poskrbeli, da se volan ne bo prehladil in da ročk brisalcev ne bo zeblo. Pa ne čudite se, kaj delajo v predalčku za rokavice smučarski čevelj, knjigice in avtomobilčki - tako pač mora biti.

 

 

Sarai si je zaželela, da bi imel najmočnejši fantek na svetu boljši pregled nad cesto od voznika.

 

 

Medvedek Pu, pot bo dolga! Kje imaš svoj med?!

 

 

»Hm … kaj pa je tukaj?« Radovedna Trin in Enej sta odkrila prav vse skrite kotičke in se pri tem neznansko zabavala

 

 

Najljubša Gajina igrača je plišasti kuža. Na pot pa, če se le da, s sabo vzame še plišastega medvedka ali muco.

 

 

Šestletni  Patrik  je  navdušen hokejist, zato seveda ni pozabil spakirati svoje hokejske palice.

 

 

Kdo bo peljal, ko pa staršev ni nikjer?! Veliki pliško, seveda!