Modeli
Meni
Path 2@2x

29.05.2017

Športnost in eleganca v črnem

Fabia Black Edition je nova izvedba tega priljubljenega modela, ki na samosvoj način izraža eleganco in dinamiko. Čarobno črna biserna barva še bolj poudari Fabiine izrazite oblike z visokimi boki in dinamičnim zadkom. Svoje doda še športni usmernik zraka na prtljažnih vratih, ki je ravno tako obarvan v črno.

Elegantno dinamiko ustrezno nadgradijo še serijska 17-palčna lita platišča Savio v črni barvi (s pnevmatikami 215/40 R17). Zunanji izgled zaključujejo obroba maske motorja in ogledala v črnini, dekorativni zaščitni elementi na pragovih z imenom Fabia ter napisa Škoda Fabia Black Edition na bokih. Žarometi s kristalastimi elementi imajo serijske LED dnevne luči, v modelu Fabia Black Edition pa je sistem Light Assist, ki skrbi za samodejni sklop luči in preklop med kratkimi in dolgim svetlobnim  snopom serijski, ravno tako, kot je serijska tudi LED osvetlitev registrske tablice med zadnjima lučema v obliki črke C.

Voznika v notranjosti pričaka pregovorno prostorna in udobna kabina s številnimi elementi intrumentne plošče, ki so lakirani v elegantno črnino s svetlečim učinkom klavirskega laka. Volanski obroč je športni, trikrak, večfunkcijski in oblečen v usnje, za boljši občutek in lažje vrtenje tudi prirezan v spodnjem delu.

Vozniku pri delu pomaga tudi komplet športnih pedal. Športni in po višini nastavljivi sedeži odlično objamejo telo, hkrati pa nudijo kar največ udobja med hitrimi zavoji in v mestni gneči. Infotainament sistem Bolero (z osrednjim barvnim zaslonom velikosti 6,5 palca) je serijski, ravno tako kot sistem brezročnega telefoniranja Bluetooth ter vmesniki USB in Aux. Voznik si lahko omisli tudi Smart Link+ sistem za povezavo pametnega telefona v infotainment sistem.

Za več udobja skrbijo še serijska klimatska naprava, daljinsko in centralno zaklepanje, potovalni računalnik in tonirana stekla (Sun Set).

Zmogljiv in hkrati varčen litrski trivaljnik z 81 kW (110 KM) je edini na voljo za model Fabia Black Edition, ki lahko v kombinaciji z ročnim šeststopenjskim menjalnikom doseže skoraj 200 km/h, pospešek pa znaša 9,6 sekunde do 100 km/h.            

Dolg je tudi spisek Simply Clever rešitev, ki olajšajo potnikom vsakdanje bivanje in življenje z avtomobilom, med najbolj praktične pa gotovo sodijo zložljiv dežnik pod sovoznikovim sedežem, strgalo za led pa prostor za 1,5-litrske plastenke v sprednjih vratih ter 0,5-litrske v zadnjih, sistem za preprečitev točenja napačnega goriva, funkcijski paket  …