Modeli

08.01.2021

OCTAVIA prepričljivo v evropskem finalu

ŠKODA OCTAVIA se je uvrstila med sedem finalistov izbora za Evropski avto leta! Dan kasneje je bila razglašena za Slovenski avto leta. Evropska odločitev bo znana 1. marca.

 

V naboru za prestižni naslov je bilo letos 29 avtomobilov, ki so bili do konca leta 2020 na prodaj na vsaj petih evropskih trgih. Zmagovalec bo znan 1. marca. V žiriji za to prestižno evropsko avtomobilsko nagrado sodeluje kot edini slovenski predstavnik tudi član ekipe oddaje Avtomobilnost na TV Slovenija, Sebastjan Plevnjak. 

"Čeprav je bilo letošnje leto težavno glede preizkušanja avtomobilskih novosti, se je v ožji izbor uvrstilo kar lepo število avtomobilov, ki nam jih je žirantom uspelo preskusiti. Izbira tako spet ni bila lahka, ne samo zaradi koronavirusa, ampak tudi zato, ker je letos na avtomobilski trg pripeljalo veliko zanimivih avtomobilov. A na koncu se jih v finale žal uvrsti samo sedem. Vseeno pa pogled na finaliste razkrije, da je avtomobilska industrija še živa v vseh segmentih - od najmanjših fiata 500 in toyote yaris do srednje razrednih citroena C4 in škode octavie, električnega volkswagna ID3 in na koncu povsem novega cupra formentorja in zimzelenega, a povsem spremenjenega land roverja defenderja. Zmagovalec bo na začetku marca razglašen v Ženevi, kjer sicer upanje na avtomobilski salon še ni zamrlo. Čeprav tega ne bo, razglasitev zmagovalca v izboru za evropski avto leta tam vseeno bo," je Plevnjak povedal za MMC RTVSLO.

Sedem kandidatov za izbor Evropski avto leta 2021:

  1. ŠKODA OCTAVIA

  2. Volkswagen ID.3

  3. Citroën C4

  4. Cupra formentor

  5. Fiat new 500

  6. Land rover defender

  7. Toyota yaris