Modeli
Meni
Path 2@2x

11.02.2021

Nova FABIA: prvi obrisi

ŠKODA je objavila silhueto četrte generacije modela FABIA. Svetovna premiera bo spomladi. 

ŠKODA tako nakazuje, kakšna bo četrta generacija modela FABIA. Strešna linija razkriva nove proporce kompaktnega modela, ki so ga prvič zasnovali na prečni modularni platformi MQB-A0, ki jo je razvil koncern Volkswagen. Ta platforma omogoča boljšo prostornost ter integracijo najsodobnejših asisten­čnih sistemov in povezljivostnih rešitev. Za pogon bodo skrbeli bencinski motorji najnovejše generacije. Nova FABIA bo tako idealna izbira za mlade družine in mlade voznike ali pa kot drugi avto. Svetovna premiera nove bo spomladi 2021.

S prehodom na Volkswagnovo koncernsko prečno modularno platformo MQB-A0 je FABIA v primerjavi s prejšnjim modelom zrasla v vseh dimenzijah. Prostornina prtljažnika, ki je bila že sicer eden od njenih adutov, se je tako na primer povečala še za 50 litrov. S še bolj čvrsto karoserijsko strukturo platforma MQB-A0 poleg tega omogoča mnogo izboljšav na področju pasivne varnosti ter opcijsko možnost dostopa do številnih sodobnih asistenčnih sistemov, ki smo jih doslej poznali samo iz višjih avtomobilskih kategorij. 

Sodobni bencinski motorji za visoko učinkovitost in velik doseg

ŠKODA pri četrti generaciji modela FABIA sistematično stavi na najsodobnejše bencinske motorje. Vsi agregati iz ponudbe pripadajo generaciji motorjev EVO koncerna Volkswagen, odlikujejo pa jih visoka učinko­vitost in nizke vrednosti emisij. Nova FABIA je v vseh izvedbah opremljena s pogonom spredaj, za prenos moči pa skrbi ročni menjalnik ali avtomatski 7-stopenjski DSG. Zato je ta model kot ustvar­jen za vožnje po mestu in tudi za daljše relacije.