Modeli
Meni
26.03.2021

Kako boste našli svobodo? Nikoli se ne ustavite.

Tri gorska kolesa, trije kolesarji in ŠKODA KAROQ SPORTLINE. Pridružite se vožnji!

 

Poznate boljši način, kako izkoristiti vse prednosti, ki jih ponuja SUV, kot da ga zapeljete v hrib? Trije izkušeni gorski kolesarji so za svojo pot izbrali SPORTLINE različico modela ŠKODA KAROQ. Z lahkoto obvlada vožnjo po slabih cestah, tudi ko so na strehi kolesa, da o čeladah, zaščitnih oblačilih in čevljih, hrani, spalnih vrečah in šotoru v prtljažniku sploh ne govorimo. ŠKODA KAROQ SPORTLINE je pač zares vsestranski avto. Ob dinamičnem videzu in športnih voznih lastnostih ima še mnogo pametnih rešitev, ki pridejo prav vsakemu ljubitelju aktivnega življenja.

 

 

S ključem v žepu in dovolj energije za vsakogar

Brezkontaktno odklepanje pomeni, da morate le prijeti za kljuko, pa se bo avto odprl. Še pritisk na gumb in motor se zažene in nežno zaprede. Preden pa KAROQ in njegovi štirje potniki pridejo na cilj, je treba še napolniti telefone. K sreči ima KAROQ štiri USB priključke!

 

 

Zastoji? Ni težav!

Prek velikega zaslona na dotik voznica Ana vnese cilj v navigacijski sistem. A najprej se mora naša skupinica prebiti skozi gost petkov mestni promet. Zastoji na poti do avtoceste so idealna priložnost za preizkus asistenčnega sistema za vožnjo v zastojih. Sistem prevzame nadležno speljevanje in ustavljanje, tako da utrudljivega premikanja noge s stopalke zavore na stopalko za plin ni več.

 

 

Povezan z vsem

Končno na avtocesti! Prilagodljivi tempomat postori veliko več kot le ohranja hitrost in razdaljo do avtomobila spredaj. Je predvidljiv, kar pomeni, da zna »brati »ceste, ki so shranjene v navigacijskem sistemu. Samodejno bo zmanjšal hitrost, kadarkoli bo pred njim denimo oster zavoj, krožišče ali naselje. Občutek varnosti še krepi dejstvo, da je KAROQ ves čas povezan. V primeru težav se bo povezal s servisnim centrom. In če slučajno pride do prometne nesreče, bo samodejno poklical pomoč.

 

 

Oči na zatilju

Ani je všeč asistenčni sistem Side Assist ki jo opozarja na avtomobile v mrtvem kotu tudi na razdalji do 70 metrov. Senzorji zaznajo celo kolesarje. Opozorilnik za vrata pa jo opozori, naj ne odpre vrat, če gre mimo denimo kolesar, kar je pogost vzrok nesreč. Opozorilnik za promet zadaj pride prav, ko želite zapeljati iz vrste prečno parkiranih avtomobilov. Sistem vidi avtomobile, kolesarje in pešce, ki se približujejo od zadaj, in nanje opozori voznika, ki mu tako ni teba napenjati oči skozi okna drugih avtomobilov.

Majhen delček neba

»Smo dobro pritrdili kolesa na strešne nosilce?« vpraša Ana. Skrb je na mestu. To pač niso ravno najbolj poceni kolesa. A ni jim treba ustaviti, da bi preverili. Kar od znotraj, skozi veliko strešno okno, se vidi, da je vse v najlepšem redu.

 

 

Športna vožnja

Ko Ana zavije z avtoceste, preostanek poti poteka po lokalnih cestah. Zdaj naša voznica oživi. Ovinki so njena strast. Zato premakne samodejni menjalnik v športni način, kar ji omogoča višje vrtljaje motorja in kasnejše prestavljanje kot običajno. In voznica? Z velikim nasmehom na obrazu Ana uživa v vsaki sekundi vožnje.

Kdo je DJ?

Dobra glasba prav tako pomaga, da pot hitreje mine. Zahvaljujoč brezžični povezavi med mobilnim telefonom in audio sistemom lahko predvajate svoje priljubljene pesmi kar iz telefona. In ko Ano pokličejo prijatelji, lahko klepeta z njimi, ne da bi morala umakniti roke z volana.

 

 

Ko zmanjka ceste

Četverica bi z običajnim avtomobilom tukaj morala že ustaviti, saj zadnjih šest kilometrov do cilja cesta praktično izgine. Ostane neravna potka, prekrita s skalami, koreninami dreves in luknjami. A to ne predstavlja težave za KAROQ. Velike pnevmatike grizejo skozi teren. Ko se eno od koles zavrti v prazno, se neopazno aktivira štirikolesni pogon in avto gre naprej. Sistem ves čas preračunava optimalno razdelitev navora med obema osema, zaradi česar je terenska vožnja prijetna in varna.