Modeli
Meni
12.04.2021

Red Dot za model ENYAQ

ENYAQ iV je na svoji premieri navdušil in prejel prestižno nagrado Red Dot za izjemno produktno oblikovanje. Mednarodno strokovno žirijo je navdušil predvsem s svojim čustvenim in mogočnim dizajnom. ENYAQ iV tako s prejemom prestižne nagrade nadaljuje zgodbo o uspehu češkega proizvajalca vozil: podjetje ŠKODA AUTO je do danes osvojilo že 16 nagrad Red Dot.

 

 

Posebna filozofija oblikovanja ENYAQA iV se kaže v uravnoteženih merah, strukturnih linijah in izraziti mreži hladilnika. Proizvajalec svoj prvi električni SUV po želji opremi s Crystal Face: sestavlja ga 131 diod LED, ki osvetlijo mrežo hladilnika in ustvarijo osupljiv videz. Crystal Face ustvari edinstven svetlobni učinek tudi v kombinaciji s funkcijama Coming Home in Leaving Home. Na zadnjem delu električnega SUV-ja poseben vtis ustvarjajo dinamični smerniki.

ENYAQ iV postavlja nove standarde tudi v notranjosti, saj se ponaša z izjemno veliko prostora. Njegova prostornost je enaka kot pri modelu KODIAQ, čeprav je električno vozilo krajše od kompaktne OCTAVIE. Dizajnerske oblike, ki spominjajo na okusno opremljena bivalna okolja, so zamenjale običajno oblikovanje. »Loft« se na primer zgleduje po sodobnih družinskih stanovanjih, »Lodge« odlikujejo predvsem trajnostni materiali, »Lounge« pa združuje uporabnost in ekskluzivnost. Na področju povezljivosti SUV med drugim ponuja 13-palčni multimedijski zaslon, projicirni zaslon s tehnologijo obogatene resničnosti ter daljinsko parkiranje prek aplikacije MyŠKODA. Doseg več kot 520 km (WLTP) za voznike ENYAQA iV pomeni razdaljo, ki zadostuje za vsakodnevno vožnjo, in to brez emisij.

Približno 50 strokovnjakov ocenjuje produkte iz približno 60 držav

Nagrada Red Dot je ena najbolj znanih oblikovalskih nagrad na svetu, ki pomeni pečat kakovosti pri oblikovanju produktov. Mednarodno žirijo sestavljajo neodvisni strokovni novinarji, oblikovalci in profesorji oblikovanja. Na letošnji 66. podelitvi nagrad Red Dot so strokovnjaki individualno preskusili, obravnavali in ocenili približno 7800 prijavljenih produktov iz približno 60 držav. Posebno pozornost so namenili merilom, kot so stopnja inovativnosti, formalna kakovost, funkcionalnost, trajnost in ekološka sprejemljivost.

Z nagrado, ki jo je prejel ENYAQ iV, je ŠKODA že 16. prejela prestižno nagrado kakovosti za produktno oblikovanje. Poleg tega je češki proizvajalec vozil prejel nagrado v kategoriji Brands nbsp#Communication Design (produktno in komunikacijsko oblikovanje) 2019 v kategoriji »Brands« za uspešno oblikovanje komunikacije blagovne znamke.