Modeli
Meni

30.04.2021

Škoda razkrila skico notranjosti modela Fabia

Notranjost tega priljubljenega modela bo odslej ponujala še več prostora, še boljši občutek prostornosti in sveže barve. 

 

 

Nova, četrta generacija modela Škoda Fabia prvič temelji na prečni modularni platformi MQB-A0 iz koncerna Volkswagen, zato je daljša in širša od svoje predhodnice. Z dodatnim prostorom potnikom ponuja izboljšan občutek prostornosti. Simetrično zasnovana armaturna plošča z osrednjim prostostoječim zaslonom in barvno vodoravno dekorativno letvijo poudarja širino notranjosti. Karakterna linija, ki poteka pod zaslonom, povzema obliko Škodine maske. Okrogli prezračevalni šobi na levi in desni strani ustvarjata nove poudarke, kar velja tudi za barvne aplikacije na sredinski konzoli in vratnih ročajih ter za novooblikovane kromirane ročice za odpiranje vrat. Na eni od oblikovalskih skic je poleg tega viden markanten napis Fabia pri strani na armaturni plošči.

Velik zaslon na dotik kot osrednji element

V notranjosti novega modela Škoda Fabia optično prevladuje velik prostostoječi zaslon. Prek njega je mogoče enostavno z dotikom upravljati sodobne infotainment sisteme in številne avtomobilske funkcije. Oblikovalska skica prikazuje tudi digitalni kombinirani instrument, ki ga je mogoče individualno konfigurirati. Poznamo ga že iz večjih modelov Škoda, zdaj pa je opcijsko prvič na voljo tudi za model Fabia. Svetovna premiera četrte generacije modela Fabia bo v začetku maja.

OGLEJTE SI ŠE RAZVOJ ZUNANJOSTI MODELA Fabia SKOZI GALERIJO OBLIKOVALSKIH SKIC! 

 Škoda Fabia: 1. GENERACIJA, SKICA (ENA PRVIH)

 Škoda Fabia Combi, 2. GENERACIJA, SKICA

 Škoda Fabia, 3. GENERACIJA, SKICA

 Škoda Fabia, 4. GENERACIJA, SKICA