Modeli
Meni
20.10.2021

Preobrazba ikone: ŠKODA FELICIA

Kakšna bi bila videti ŠKODA FELICIA, če bi jo oblikoval sodoben oblikovalec?

 

 

Za mladega francoskega oblikovalca iz oblikovalskega oddelka ŠKODA, Martina Leprinca, je ŠKODA FELICIA kabriolet za zabavno, brezskrbno življenje. Ker je v kabrioletu povezava med voznikom, avtomobilom in njuno okolico popolna, je bilo združevanje teh treh elementov v kar največji meri tisto, kar si je prizadeval doseči s to sodobno različico. 

 

 

Ko sede za volan čudovitega turkizno zelenega primerka originalnega kabrioleta FELICIA v muzeju ŠKODA, ne more prehvaliti vseh detajlov. »Rad se dotikam materialov,« prizna. Zato je naravnost idealen oblikovalec notranjosti, s čimer se ukvarja tudi pri znamki ŠKODA. Ta njegova strast je tudi v študiji sodobnega modela FELICIA povsem očitna - pravzaprav je bil to razlog, da je izbral prav ta model.  

»V kabrioletu lahko hkrati vidiš zunanjost in notranjost. Ljudje morda kupujejo avtomobile zaradi tega, kako so videti navzven, a večino časa sami gledajo avto od znotraj. Pri kabrioletu se oboje čudovito poveže.«

Avtu pravi Bohe Vita, saj "uteleša bohemski življenjski slog, nekakšno češko različico sladkega življenja, La Dolce Vita.« 

 

 

Eden najlepših čeških kabrioletov je nastajal med leti 1959 in 1965. FELICIA je temeljila na tedanjem modelu OCTAVIA tako glede videza kot tehnologije.