Modeli
Meni
28.01.2022

Premiera novega modela ŠKODA ENYAQ COUPE 𝗶V

Virtualna svetovna premiera bo 31. januarja ob 16. uri. Spremljate jo lahko prek spletne strani https://skoda-virtual-event.com/, ki že deluje in vsebuje prve zanimive vsebine. Vabljeni!

 

 

Kupejevska različica 100-odstotno baterijskega električnega vozila ENYAQ iV ima še bolj emocionalen dizajn in zaradi izjemne aerodinamike omogoča še večji doseg kot različica SUV. Skici, ki ju je ŠKODA razkrila doslej, prikazujeta mehko padajočo strešno linijo, zadek z ostrim robom in stranske pragove v barvi karoserije. 

 

 

Z novim modelom ENYAQ Coupé iV znamka ŠKODA dodaja posebno emocionalno različico svoji prvi seriji baterijskih električnih modelov, ki temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Stranski pragovi, lakirani v barvi vozila, in velika platišča dajejo novemu štirivratnemu vrhunskemu modelu mogočen videz. Novo oblikovana strešna linija daje ENYAQu Coupé iV dodatno eleganco. Od stebrička B se streha rahlo spušča nazaj in se gladko zlije s pokrovom prtljažnika. Pogled od zadaj opredeljujejo napis ŠKODA iz posamičnih črk pod ostrim robom na pokrovu prtljažnika in zadnje luči z za znamko značilno grafiko v obliki črke C.

Sprednji del ENYAQa Coupé iV zaznamujejo velika in markantna Škodina mreža hladilnika ter nizki, ostro začrtani sprednji žarometi, ki poudarjajo širino vozila. Poleg tega je viden tudi svojstven, športno oblikovan podaljšek sprednjega odbijača.