Modeli
Meni
16.08.2022

ŠKODA ponovno razkriva notranjost študije VISION 7S

ŠKODA AUTO predstavlja dodatno skico notranjosti svoje študije VISION 7S. Notranjost izključno baterijsko električnega vozila s sedmimi sedeži se predstavlja izjemno minimalistično, zaznamujeta pa jo visoka funkcionalnost in intuitivno upravljanje. VISION 7S daje vpogled v novi oblikovalski slog češkega avtomobilskega proizvajalca. Konceptna študija bo javnosti prvič predstavljena 30. avgusta.

 

 

Nova skica prikazuje oblikovno zasnovo, ki simetrično zaobjema potniško kabino, ki vsem potnikom posreduje občutek varnosti in prijetnega zavetja, ter široko armaturno ploščo. Ta sega do vrat in tako poudarja širino notranjosti. Pred njo je nameščen velik, prostostoječ zaslon na dotik, ki je prvič v zgodovini vozil ŠKODA nameščen navpično.

Skica ponazarja popolno uravnoteženost haptičnih in virtualnih vmesnikov ter optimalno ergonomijo. Novi volan je inovativno zasnovan, njegov dizajn zaznamujejo navpični kraki. Na zgornji in spodnji strani je raven ter tako omogoča neoviran pogled na armaturno ploščo, ki leži pred voznikom. Pod osrednjim zaslonom je vidna sredinska konzola, na kateri so tri velika, haptična vrtljiva stikala, ki skupaj z dvema velikima tipkama pod njimi in vrtljivim valjem tvorijo haptično upravljalno enoto. Pod njo so nameščeni posebni predali, kjer lahko potniki priključijo svoje pametne telefone in še bolj individualno prilagodijo interakcijo z vozilom.

Svetovna premiera študije VISION 7S bo 30. avgusta. Študija daje vpogled v novi oblikovalski slog češkega avtomobilskega proizvajalca, ki temelji na klasičnih vrednotah znamke, kot so solidnost, funkcionalnost in pristnost.