Modeli
01.02.2018

Urbani križanec v Ženevi

ŠKODA predstavlja vpogled v nadaljnji razvoj svoje modelske palete s študijo hibridnega modela ŠKODA VISION X. Koncept urbanega križanca prenaša značilnosti uspešnih SUV modelov znamke ŠKODA v nov segment vozil. ŠKODA VISION X  bo sicer uradno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

S svojimi kompaktnimi merami se ŠKODA VISION X predstavlja kot idealen partner pri aktivnem, urbanem življenjskem slogu. Natančno in ostro začrtane linije in čiste površine določajo zunanjost in poudarjajo dinamično osebnost v posebno FlexGreen obarvano študijo, streha v kontrastni antracitni barvi pa pomeni športen poudarek. Seveda svoje dodajo tudi izraziti odbijači, prevladujoči pragovi, kar 20-palčna platišča in veliko panoramsko strešno okno. Izrazito oster oblikovalski slog je navdahnila češka tradicija steklarstva.

Notranjost študije ŠKODA VISION X določa povsem nov oblikovalski jezik. Prevladuje široka in ergonomsko zasnovana armaturna plošča s prostostoječim osrednjim barvnim zaslonom. Do multimedije in povezljivostnih storitev je mogoče dostopati hitro in intuitivno preko zaslona. Osvetljeni elementi iz kristala v povezavi z barvnim zaslonom dodajo posebne svetlobne učinke.

ŠKODA VISION X je model, ki predstavlja vizijo modernega križanca češke tovarne. S tretjim modelom v paleti uspešne družine SUV-jev želi najti Škoda novo ciljno skupino kupcev in povečati navdušenje nad znamko. Širitev modelske palete s poudarkom na hitro rastočem segmentu SUV vozil je tudi osnova strategije znamke ŠKODA do leta 2025. Do leta 2025 bo torej ŠKODA AUTO na trgu predstavila tudi svoj prvi hibridni avtomobil, ki se bo pridružil povsem baterijsko električnim avtomobilom. Do takrat bo vsak četrti avtomobil znamke elektrificiran, kar pomeni, da ga bo poganjal baterijsko električni ali hibridni pogonski sklop.     

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj