Modeli
Meni
Path 2@2x

08.02.2018

Razkrivamo novo Fabio

Fabia bo dobila prenovljene žaromete in zadnje luči, vključno z LED tehnologijo. Poganjali jo bodo štirje živahni in učinkoviti litrski motorji. Tu so še dodatni asistenčni sistemi, multimedijski sistem Swing je na voljo s 6,5 palčnim zaslonom, več je Simply Clever rešitev!

 

Fabia odpira novo poglavje v svoji zgodovini s prenovo tehnologije in dodatnimi rešitvami. Zdaj bo ta kompaktni model še bolj privlačen, predvsem zaradi prenovljenega prednjega in zadnjega dela, zaradi LED svetilk v žarometih in zadnjih lučeh in nenazadnje zaradi prenovljene notranjosti. Živahni bencinski motorji s prostornino 1.0 litra ter novi asistenčni sistemi pa poudarjajo tehnološko naprednost modela. Prenovljena Fabia bo predstavljena javnosti marca na bližajočem se mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Nov poudarek zunanjosti in notranjosti

S spremembami na prednjem in zadnjem delu avtomobila je model dobil izrazito pojavnost visokega razreda, svoje pa dodajo tudi žarometi in zadnje luči z novimi obrisi in najsodobnejšo tehnologijo LED osvetlitve. Širši je tudi nabor izbire platišč, vključno z 18-palčnimi za petvratni model. Za bolj dodelan vtis notranjosti poskrbijo prenovljeni merilniki, nove obloge, okrasni vložki na armaturni plošči in dvobarvne prevleke sedežev.

Učinkoviti in živahni motorji

Paleta motorjev je sestavljena iz štirih bencinskih motorjev s prostornino enega litra in tremi valji. MPI motorja zmoreta 44 ali 55 kW (60 ali 75 KM), medtem ko TSI agregata s prisilnim polnjenjem in  neposrednim vbrizgom razvijata 70 ali 81 kW (95 ali 110 KM). Najmočnejši motor je mogoče kombinirati tudi s samodejnim sedemstopenjskim DSG menjalnikom.

Za tak izbor motorjev so se odločili pri ŠKODI po tem, ko so skrbno pregledali zahteve in potrebe uporabnikov v tem segmentu. Sodobni in zmogljivi trivaljniki so namreč po porabi že povsem konkurenčni dizelskim motorjem v tem razredu.

 

Novi asistenčni sistemi za več varnosti in udobja

Pri znamki ŠKODA so s prenosom napredne tehnologije iz višjih razredov v razred malih avtomobilov spet razširili nabor asistenčnih sistemov. Nov je sistem zaznavanja vozila v mrtvem kotu (Blind Spot Detection), ki voznika opozarja na bližajoče se vozilo od zadaj v mrtvem kotu. Sistem opozarjanja na prečni promet zadaj (Rear Traffic Alert) pa nadzoruje, kaj se dogaja za avtomobilom in voznika na morebitna bližajoča se vozila, ki prihajajo s strani, tudi opozarja. Nov sistem je tudi Light Assist, ki samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi žarometi, ko zazna vozilo pred seboj.

Multimedijski sistem Swing z novim 6,5-palčnim zaslonom

Swing je zdaj na voljo z večjim, 6,5 palčnim zaslonom, hkrati pa vozniku omogoča dostop do servisnih storitev ŠKODA Connect. S sistemom Amundsen so zdaj na voljo tudi informacije o razmerah na cesti v realnem času. SmartLink+ pa omogoča uporabo Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM in SmartGate standardov.

Še več Simply Clever rešitev

Prepoznavni znak znamke ŠKODA in modela Fabia so tudi praktične Simply Clever rešitve, s katerimi lajša voznikov vsakdan in s katerimi se ta model loči od konkurence. Zdaj je teh rešitev še več - strgalnik ledu v pokrovčku rezervoarja goriva ima tudi praktični merilnik globine profila v pnevmatikah, na voljo so tudi USB vtiči za zadnje sedeže, v prtljažniku je mogoče dobiti snemljivo ročno baterijsko svetilko, na voljo pa je tudi dvostransko prtljažno dno.

Pomemben del ponudbe

Seveda predstavlja Fabia izredno pomemben gradnik v modelski paleti češkega proizvajalca. Njegove vrednote in prednosti so ga naredile za mednarodno prodajno uspešnico v svojem razredu, hkrati pa predstavlja tudi osnovo za največje uspehe znamke v avtomobilskem športu, posebej v reliju. Od leta 1999 je znamka prodala kar štiri milijone primerkov tega modela, pri čemer predstavlja zadnja, tretja generacija, že zdaj več kot 500 tisoč primerkov. Tako je Fabia na tretjem mestu na listi najbolje prodajanih modelov znamke ŠKODA. Najbolj pomembni trgi za ta model so Nemčija, Velika Britanija, Poljska, medtem ko je ŠKODA Fabia Combi posebej priljubljena v Nemčiji, na Češkem in Poljskem.