Modeli
Meni
Path 2@2x

15.02.2018

KODIAQ L&K

Na prihajajočem mednarodnem avtomobilskem salonu bo ŠKODA razkrila javnosti najbolj luksuzno izvedbo modela KODIAQ

Najbolje opremljena verzija se bo kot vedno pri tej češki znamki imenovala L&K, kar seveda predstavlja začetnice priimkov ustanoviteljev znamke, Laurina in Klementa. KODIAQ L&K seveda ni le najbolje opremljena verzija, pač pa se tudi na zunaj razlikuje od drugih izvedb. Tako so pri L&K drugačni odbijači spredaj in zadaj, maska z vertikalnimi prečkami je kromirana, serijska so 19-palčna aluminijasta lita platišča Sirius, žarometi pa so v polni LED tehniki.

 Hkrati s tem bo L&K kupcem na voljo s štirimi motorji, od katerih sta dva nova, pri najmočnejših pa je serijski tudi štirikolesni pogon. Prvič bo na voljo 1,5 litrski TSI motor s 110 kW (150 kM), 2.0 štirivaljnik pa sedaj zmore 140 kW (190 KM), torej 7 KW (10 KM) več od predhodnika. Prvič bo na voljo tudi nova kombinacija dvolitrskega TDI motorja s 110 kW (150 kM) in sedemstopenjskega samodejnega DSG menjalnika. Ponudbo pa zaokroža TDI motor s 140 kW (190 KM). In še - pri verzijah s 4x4 pogonom je serijski tudi sistem uravnavanih blažilcev (DCC).

V notranjosti bo kupca poleg v kvalitetno usnje odetih sedežev in oblog pričakal še v usnje oblečen večfunkcijski volan, diskretni logotipi L&K na sedežih in oblogah armaturne plošče, kjer je moč najti tudi črn klavirski lak. Isti logotip se pojavi tudi na osrednjem zaslonu ob vklopu multimedijskega sistema in na pragovih. Serijska oprema med drugim vključuje tudi ambientalno osvetlitev, vrhunski zvočni sistem Canton in električno nastavljiv vozniški sedež s spominsko funkcijo.