Modeli
Meni
18.07.2018

Zmagal je Superb

Škoda Superb je v Nemčiji osvojil naslov Auto Test Sieger 2018, in to z najvišjim številom točk med vsemi uvoženimi avtomobili. Škoda je tako prvo mesto osvojila že peto leto zapored!

Specializirana revija Auto Test je v zadnjih 12 mesecih ocenjevala in primerjala okoli 500 vozil, Superb 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) pa je dosegel najvišje število točk med vsemi. Revija posebej poudarja »največjo prostornost« ter »uporabniku prijazen infotainment sistem«. Sklep: »Škoda v svojem razredu vodi. To je ogromen in zelo praktičen avto. Ponuja izjemno udobje pri vožnji in upravljanju z njim.«

Revija Auto Test podeljuje nagrade najboljšim vozilom zadnjih 12 mesecev že vse od leta 2008. Vsako leto strokovnjaki ocenijo okoli 500 vozil iz vseh razredov in na testni stezi z njimi prevozijo več kot milijon kilometrov. Pri ocenjevanju igrajo enako pomembno vlogo kvaliteta izdelave, vozne zmogljivosti, ohranjanje vrednosti kot dodatni stroški, stroški vožnje ipd. V oceno je vključena tudi varnost. 

Škoda je eden od serijskih zmagovalcev, saj je prvo mesto v letih 2014 in 2015 osvojila Škoda Octavia Combi, leta 2016 Škoda Superb Combi, lani pa Škoda Kodiaq.