Modeli
Meni
31.07.2018

Prihaja novi Scout

Na oktobrskem avtomobilsku salonu v Parizu bo svetovno premiero doživel Škoda Karoq Scout, še robustnejša različica tega priljubljenega SUV modela. Že na pogled pripravljen na izzive vožnje onkraj asfaltnih poti je seveda serijsko opremljen s 4x4 pogonom. 

Škoda ponuja za model Karoq Scout - ki je kot edina izvedba kompaktnega SUV-ja na voljo izključno s štirikolesnim pogonom - tri učinkovite in okolju prijazne motorje. Poleg 1,5-litrskega bencinskega motorja TSI s 110 kW (150 KM) v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG sta na voljo še dva dizelska agregata. 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) je serijsko kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko pa je tudi zanj na voljo 7-stopenjski DSG. V najzmogljivejšem Karoqu Scout pa je vgrajen motor 2.0 TDI z močjo 140 kW (190 KM), ki je serijsko kombiniran s 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Robustni elementi poudarjajo terenski značaj

S kromiranimi in srebrnimi aplikacijami na karoseriji, markantnimi obrobami kolesnih ohišij ter antracit­nimi poliranimi 18-palčnimi aluminijastimi platišči Braga se Škoda Karoq Scout na cesti postavlja z robustnim videzom. Opcijsko so na voljo prav tako antracitna 19-palčna aluminijasta platišča Crater. Tonirana stekla in emblema Scout na sprednjih blatnikih zaokrožajo mogočno podobo vozila. V notranjosti pozornost pritegnejo sedeži z novimi prevlekami in črno-rjavimi kontrastnimi šivi. Z izjemo zadnje sedežne klopi VarioFlex imajo vsi sedeži izvezen napis Scout. Bogato serijsko opremo zaokrožajo večfunkcijski usnjen volan, pedali z aplikacijami iz legiranega jekla in LED-paket z ambientno osvetlitvijo.

 

Virtualna armatura in mnogo domiselne opreme

Voznik lahko glede na svoje potrebe individualno konfigurira opcijsko virtualno armaturo, ki je na voljo za Karoq Scout; med voznimi profili lahko izbere nastavitev za terensko vožnjo. Po želji je na voljo tehnologija SmartLink+, ki omogoča dostop do funkcij Škoda Media Command in do spletnih storitev iz ponudbe Škoda Connect.

Vozilo se lahko pohvali s številnimi 'simply clever' rešitvami in odlagalnimi možnostmi, ki so značilne za Škodo. Opcijski električni pokrov prtljažnika s funkcijo Tip-to-Close prtljažnik odpre in zapre ob pritisku na gumb ali ob rahlem potegu odprtega pokrova; virtualni pedal pod zadnjim odbijačem po želji omogoča odpiranje pokrova prtljažnika tudi z rahlim zamahom z nogo. Za prtljažnik je na voljo variabilno prtljažno dno. Mrežasti žepi ob sprednjih sedežih in sredinski konzoli so zelo priročni za vsakodnevne potrebe, kar velja tudi za predal za drobiž in parkirne kartice na voznikovi strani ter za držalo za multimedijske naprave.