Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
15.10.2018

150 let rojstva Vaclava Klementa

Pred 150 leti, 16. oktobra 1868, se je v mestu Velvary na Češkem rodil Vaclav Klement, soustanovitelj podjetja, iz katerega je zrasla današnja znamka ŠKODA. 

Med njegove največje dosežke sodi dejstvo, da je strateško usmerjal poslovanje podjetja in ga uspšeno razširil na Nemčijo in še dlje. Znan je bil po svoji skromnosti in delavnosti in veljal za izjemno izurjenega, sposobnega in ambicioznega podjetnika. Istočasno si je prislužil ugled kot uspešen dirkač in radodaren dobrodelnež.