Modeli
Meni
19.11.2018

Karoq za Slovenski avto leta 2019

Ključni slovenski splošno informativni in specializirani avtomobilski mediji letos vnovič organizirajo izbor za Slovenski avto leta 2019. Do vključno 17. decembra lahko oddate svoj glas tudi vi in tako svojemu štirikolesnemu favoritu pomagate v finale. 

V izboru za Slovenski avto leta 2019 lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2018 (in katerih je bilo do 30. novembra registriranih najmanj 25 primerkov).
Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno ponedeljka, 17. decembra 2018. Šteje se, da je glasovnica veljavna, če v posamezno uredništvo prispe do 18. decembra 2018. V finale se uvrsti pet najbolje ocenjenih avtomobilov.
V finalnem izboru nato sodelujejo uredništva sodelujočih medijev. Prvih pet avtomobilov v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red v glasovanju bralcev in poslušalcev. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo o finalistih na finalu izbora Slovenski avto leta 2019. Uredništvo lahko glasuje za določen avto, če ga je preskusilo v vožnji. Če avtomobila ni preskusilo v vožnji, mu lahko dodeli le minimalno število točk. Glasovanje poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo…. eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2019. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.