Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
03.12.2018

SCALA pri Lennonovem zidu v Pragi

Češki ulični umetnik Chemis je dal novemu modelu znamke ŠKODA prav poseben kamuflažni videz. Tako je SCALA postala magnet za turiste, ki obiskujejo Lennonov zid pri Karlovem mostu v Pragi. 

To ni le običajen zid z grafiti, ampak prostor s posebno zgodbo. Ime je dobil po Johnu Lennonu, pevcu, ki je bil heroj češkoslovaške mladine, saj je bila v nekdanji Češkoslovaški zahodna glasba prepovedana. Vse odtlej je bil pisani zid na Mali Strani v Pragi simbol tega, kako pomembno je posameznikovo lastno mnenje in pogum, da ga izrazi. Ulični umetnik Chemis in newyorški fotograf Dave Krugman sta simboliko tega prostora domiselno povezala z novim modelom SCALA, ki je tako postal sestavni del unikatnega umetniškega dela.