Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
30.01.2019

Kamiq: prve skice

Škoda z dvema ekskluzivnima oblikovalskima skicama prvič razkriva, kakšen bo novi Kamiq. Urbani SUV z robustnim videzom povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov češke znamke, poleg tega pa se ponaša z nekaj novimi elementi. Med njimi so pri Škodi prvič videni žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči. 

 

Energično in samozavestno podobo novega urbanega SUV-ja Škoda Kamiq na sprednjem delu zaznamuje široka in navpično postavljena mreža hladilnika, ki ima dvojni rob, kar je značilna oblikovalska poteza SUV-jev. Mreža hladilnika je zgoraj oblikovno prilagojena značilno izoblikovanim linijam pokro­va motornega prostora. Markantna tornado linija vozilo optično podaljša in je harmonično usklajena z dinamično strešno linijo. Terenski značaj modela poudarja robusten sprednji usmernik zraka srebrne barve. Glavna značilnost sprednjega dela so novo oblikovani in pri Škodi prvič uporabljeni LED-žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so dnevne luči realizirane kot pas v zgornjem elementu nad glavnim žarometom. Kamiq ima kot prvi Škodin model spredaj in zadaj dinamične smernike. Za vrhunski videz poskrbijo stekla žarometov s kristalastim učinkom in LED-enote.

Uravnotežena proporcionalna razmerja in brezčasen dizajn

Visoki in masivni pokrov motornega prostora je pomemben element stranske silhuete. Energično obliko  poudarjajo večji odmik od tal, velika kolesa in difuzor. Uravnotežena propor­cionalna razmerja, čiste površine ter sodoben in obenem brezčasen dizajn poudarjajo dinamično in športno podobo. Izstopajoči in jasno začrtani zadek prikazuje novo interpretacijo grafične podobe luči v za Škodo značilni obliki črke C. Zadnje luči imajo tako kot sprednji žarometi kristalaste linije. Kot prvi Škodin SUV v Evropi ima novi križanec na pokrovu prtljažnika namesto znanega Škodinega logotipa napis 'ŠKODA'.  

Svetovna premiera novega Škode Kamiq bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.