Modeli
Meni
30.01.2019

Kamiq: prve skice

Škoda z dvema ekskluzivnima oblikovalskima skicama prvič razkriva, kakšen bo novi Kamiq. Urbani SUV z robustnim videzom povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov češke znamke, poleg tega pa se ponaša z nekaj novimi elementi. Med njimi so pri Škodi prvič videni žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči. 

 

Energično in samozavestno podobo novega urbanega SUV-ja Škoda Kamiq na sprednjem delu zaznamuje široka in navpično postavljena mreža hladilnika, ki ima dvojni rob, kar je značilna oblikovalska poteza SUV-jev. Mreža hladilnika je zgoraj oblikovno prilagojena značilno izoblikovanim linijam pokro­va motornega prostora. Markantna tornado linija vozilo optično podaljša in je harmonično usklajena z dinamično strešno linijo. Terenski značaj modela poudarja robusten sprednji usmernik zraka srebrne barve. Glavna značilnost sprednjega dela so novo oblikovani in pri Škodi prvič uporabljeni LED-žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so dnevne luči realizirane kot pas v zgornjem elementu nad glavnim žarometom. Kamiq ima kot prvi Škodin model spredaj in zadaj dinamične smernike. Za vrhunski videz poskrbijo stekla žarometov s kristalastim učinkom in LED-enote.

Uravnotežena proporcionalna razmerja in brezčasen dizajn

Visoki in masivni pokrov motornega prostora je pomemben element stranske silhuete. Energično obliko  poudarjajo večji odmik od tal, velika kolesa in difuzor. Uravnotežena propor­cionalna razmerja, čiste površine ter sodoben in obenem brezčasen dizajn poudarjajo dinamično in športno podobo. Izstopajoči in jasno začrtani zadek prikazuje novo interpretacijo grafične podobe luči v za Škodo značilni obliki črke C. Zadnje luči imajo tako kot sprednji žarometi kristalaste linije. Kot prvi Škodin SUV v Evropi ima novi križanec na pokrovu prtljažnika namesto znanega Škodinega logotipa napis 'ŠKODA'.  

Svetovna premiera novega Škode Kamiq bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.