Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli
05.03.2019

Škodino električno kolo

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je Škoda predstavila dvokolesno električno gnano študijo Klement, kombinacijo električnega skuterja in polnovzmetenega kolesa.

 

 

V pestu zadnjega kolesa je vgrajen elektromotor, ki je sposoben Klementa pognati do hitrosti 45 kilometrov na uro, hkrati pa hidravlične zavore (opremljene s sistemom ABS) skrbijo za učinkovito ustavljanje. Voznik zavira in pospešuje s pedali, za učinkovito rabo energije skrbi tudi rekuperacija zavorne energije, vozniku pa je na voljo nosilec za pametni telefon z brezžičnim polnjenjem. Za zalogo energije skrbita dve odstranljivi litij-ionski bateriji, vsaka s kapaciteto 1,25 kilovatne ure, kar je dovolj za 62 kilometrov dosega.

Klement je seveda tudi poklon zgodovini podjetja - pred 124 leti se je namreč zgodba znake Škoda začela pisati "na kolesu", saj sta ustanovitelja Vaclav Laurin & Vaclav Klement začela z izdelovanjem koles, preden sta izdelala prvi avtomobil, Voiturette A. 

 

Integriran sistem luči vključuje LED žaromete in zavorne luči, LED indikatorje v pedalih in dnevne luči.