Modeli
07.05.2019

Prva skica novega modela SUPERB

Oblikovalska skica razkriva prve detajle posodobljenega paradnega konja znamke ŠKODA, modela SUPERB. Svetovno premiero prenovljene modelske družine SUPERB bo pripravili v okviru svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF 2019 v Bratislavi. ŠKODA že od leta 1993 in s tem že 27. leto zapored sponzorira svetovno prvenstvo in bo zdaj ta mednarodni oder prvič izkoristila za predstavitev vozila. 

Oblikovalska skica novega modela ŠKODA SUPERB razkriva ostro začrtane sprednje žaromete, meglenke z markantno letvico in za znamkp značilno mrežo hladilnika. Zadek namesto logotipa prvič tudi pri tem modelu krasi napis ŠKODA. Kot paradni konj znamkine modelske palete ponuja SUPERB, , katerega zgodovina sega nazaj v 30. leta prejšnjega stoletja, najnovejše inovacije znamke s področja oblikovanja, tehnologije in funkcionalnosti. Optimizirani vrhunski model priča o ambicijah znamke ŠKODA, ponuditi trgu vozila najvišje kakovosti, ki jih odlikujejo izjemna prostornost in številni elementi opreme iz višjih razredov.

 

 

Vrhunski model z dolgo zgodovino

Zgodovina modela SUPERB se je sicer začela že leta 1934 s proizvodnjo v tovarni Mladá Boleslav. Od leta 1947 izdeluje ŠKODA model SUPERB kot prvo vozilo v tovarni Kvasiny.  Latinska beseda "superbus" pomeni odličen, izvrsten, izjemen. Na te lastnosti se od leta 2001 nave­zuje sodobni ŠKODA SUPERB, ki so ga začeli izdelovati po več kot 50-letnem premoru modelske serije. Danes je na trgu že tretja generacija tega modela, ki je enako priljubljen pri družinah in zasebnih kupcih kot tudi med poslovnimi strankami in velikimi kupci. Aprila 2017 je ta model, paradni konj znamke, presegel mejnik 1 milijon izdelanih vozil.

Svetovni rekorder kot glavni sponzor

Hokej na ledu se kot dinamična, vznemirljiva in všečna športna zvrst odlično ujema s češkim avto­mobil­­skim proizvajalcem in je poleg kolesarstva osrednji steber sponzorske strategije znamke ŠKODA: ta je že od leta 1993 uradni glavni sponzor in avtomobilski partner svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF, že leta 1992 pa je bila na finalu svetovnega prvenstva v Pragi in Bratislavi uradni avtomobil­ski partner. Zdaj se bo krog sklenil v glavnem mestu Slovaške s prvo svetovno premiero vozila na prizorišču svetovnega prvenstva. ŠKODA bo letos glavni sponzor svetovnega prvenstva v hokeju na ledu že 27. leto zapored, kar je najdaljše sponzorstvo v zgodovini športnih svetovnih prvenstev.