Modeli
Meni
14.05.2019

Prenovljeni SUPERB: osvetljujemo novosti

Škoda bo pri posodobljenem modelu SUPERB prvič v serijski avtomobil vgrajevala inovativne celostne matrične LED-žaromete, ki bodo zagotavljali še več varnosti in višje udobje.

Z obliko­valsko skico in videom so prvič razkrili podobo novih celostnih matričnih LED-žarometov, novo oblikovanih LED-meglenk ter zadnjih luči s celostno LED-tehnologijo in dinamičnimi smerniki. Svetovna premiera posodobljenega modela bo maja v okviru svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF 2019 v slovaški Bratislavi. Družba ŠKODA Auto ta športni dogodek kot glavni sponzor podpira že 27. leto zapored. 

 

Oblikovalska skica celostnih matričnih LED-žarometov prikazuje zgradbo tega inovativnega sistema žarometov, ki ga sestavljajo LED-modul za zasenčene in dolge luči ter še tri LED-komore za dolge luči, na ohišju pa ima napis "ŠKODA Crystal Lighting". Tanka LED-svetlobna letev služi kot smernik ter za dnevno in pozicijsko luč. Nad njo so razporejene tanke LED-igle, ki so sestavni del nove animirane funkcije Coming/Leaving Home. Ob odpiranju ali zapiranju vozila ta funkcija po vnaprej določeni koreografiji avtomatsko vključi in izključi elemente sprednjih in zadnjih luči.

Kot paradni konj češke avtomobilske znamke se ŠKODA SUPERB lahko pohvali z najsodob­nej­šimi inovacijami znamke ŠKODA s področja varnosti, udobja pri vožnji, zmogljivosti in prijaznosti do okolja, poleg tega pa z njim v srednji avtomobilski razred vstopajo tudi številne funkcije in elementi opreme iz višjih avtomobilskih kategorij. 

Video prikazuje aktivnost novih celostnih matričnih LED-žarometov in animacije Coming/Leaving Home ter ponazarja njihov način delovanja. Poleg tega so vidne novo oblikovane LED-meglenke in zadnje luči s celostno LED-tehnologijo. V slednje so prvič pri Škodi Superbu integrirani dinamični smerniki, ki ob vklopu zasvetijo po vrsti od sredine vozila navzven. To prinaša več dinamike, poleg tega pa tudi večjo vidnost, saj je vozilo bolj opazno za druge udeležence v prometu, kar je pomemben element prometne varnosti.