Modeli
Meni
23.07.2019

FABIA z dvema novima paketoma opreme

ŠKODA FABIA v modelsko leto 2020 vstopa z dvema novima opcijskima paketoma opreme.

Novi paket Black poskrbi za izrazito športen značaj - npr. s črno mrežo hladilnika in črnimi aluminijastimi platišči. Novi paket Komfort je med drugim s sistemom senzorjev za osvetljenost in dež (Light and Rain Assist), parkirnimi senzorji in ogrevanjem sedežev povezal več opcij opreme, zaradi katerih je vožnja s tem modelom še prijetnejša in varnejša. Nov senzor gibanja v ključu poleg tega povečuje varnost pri dostopu do vozila brez uporabe ključa (KESSY).

 

Poleti 2018 je ŠKODA modelu FABIA privoščila obsežno prenovo: priljubljeni urbani avto je med drugim prejel opcijske LED-žaromete in zadnje LED-luči ter dodatne varnostne sisteme, med njimi asistenco za menjavo voznega pasu in asistenco za odparkiranje (Rear Traffic Alert low). Ob začetku modelskega leta 2020 češki proizvajalec avtomobilov za modelsko serijo nudi dva nova paketa opreme. Opcijski paket Black bo še izpopolnil vizualno podobo tega modela in poskrbel za športne poudarke. Črna  mreža hladilnika se zgleduje po podobi trendovsko naravnane različice FABIA Monte Carlo. Prav tako črni so tudi ohišji zunanjih ogledal ter aluminijasta platišča MATONE (15-palčna) in VIGO (16-palčna). Paket Black zaokrožujejo zadnje LED-luči, ki jih je opcijsko mogoče kombinirati še s črno streho.

Paket Komfort za izvedbi Ambition in Style

Z novim paketom Komfort je ŠKODA še izboljšala varnost in povečala vozno udobje tega modela. Paket je na voljo za izvedbi Ambition in Style ter obsega sistem senzorjev za osvetljenost in dež 
(Light and Rain Assist), ki po potrebi avtomatsko vključi žaromete in brisalce, ter parkirne senzorje spredaj in zadaj. Za boljše sedežno udobje pri nižjih temperaturah poskrbi ogrevanje voznikovega in sovoznikovega sedeža; ogrevane šobe naprave za čiščenje stekel pozimi preprečujejo, da bi tekočina za čiščenje stekel zmrznila.

KESSY z novim senzorjem gibanja v ključu 

V ključu opcijskega sistema za dostop brez ključa KESSY je zdaj vgrajen nov senzor gibanja. Senzor še dodatno zmanjšuje tveganje kraje Škode Fabie ali vloma vanjo. Če se ključ 15 minut ne premakne - npr. ker leži v predalu ali na pisalni mizi - se radijski signal avtomatsko izključi. Ko se ključ spet premakne, se funkcija oddajanja znova aktivira. Nato lahko voznik spet kot običajno udobno odklene vozilo in z zagonsko tipko zažene motor, ne da bi moral ključ vzeti v roke.