Modeli
08.07.2019

Začetek proizvodnje modela KAMIQ

V matični tovarni v Mladi Boleslav je s tekočega traku zapeljal prvi ŠKODA KAMIQ. S kompaktnim urbanim SUV-jem ŠKODA zaokrožuje svojo modelsko paleto v segmentu športnih terencev. KAMIQje poleg modelov KODIAQ in KAROQ tretji SUV znamke ŠKODA za evropski trg ter prednosti SUV-ja, kot je npr. večji odmik od tal ali višji sedežni položaj, združuje z agilnostjo kompaktnega vozila.

 

V matični tovarni ŠKODA v Mladi Boleslav se je začela serijska proizvodnja novega urbanega SUV-ja ŠKODA KAMIQ. Poleg najnovejšega člana modelske palete ŠKODA tam nastajajo tudi modelske serije OCTAVIA, FABIA, SCALA in KAROQ.

Michael Oeljeklaus, ki je kot član uprave družbe ŠKODA AUTO odgovoren za proizvodnjo in logistiko, je poudaril: "Začetek serijske proizvodnje novega modela je za nas vsakokrat nekaj posebnega. Zadnje mesece smo v proizvodnji in logistiki zagotovili vse pogoje, da se lahko KAMIQ uspešno predstavi v segmentu urbanih SUV-jev. Prepričani smo, da bo KAMIQ - kot je za znamko ŠKODA značilno - naše kupce navdušil z odlično kakovostjo in številnimi praktičnimi rešitvami."

ŠKODA je v Mladi Boleslav v proizvodnjo modela KAMIQ investirala pribl. 100 milijonov evrov. Proizvodni trak so prilagodili za prečno modularno platformo MQB27, izdelali pa so tudi nova orodja za stiskanje. V lakirnici ter karosernici in montaži so poleg temeljnih sprememb poskrbeli tudi za spremembe detajlov: med drugim so omogočili montažo novih žarometov z LED-tehnologijo, ki so razdeljeni v dva elementa. Tovarno v Mladi Boleslav dnevno zapusti 400 novih vozil KAMIQ.

Novi ŠKODA KAMIQ temelji na prečni modularni platformi koncerna Volkswagen ter prepriča s sodobnimi asistenčnimi in infotainment sistemi, emocionalnim dizajnom in številnimi "simply clever" rešitvami. Zaradi prostorne notranjosti je popoln spremljevalec za družine, pa tudi za trendovsko naravnane kupce.

Dolžina 4.241 mm omogoča izjemno veliko prostora za vse potnike in prtljago. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, učinkovitimi, varčnimi motorji in najsodobnejšimi povezljivostnimi rešitvami KAMIQ idealno ustreza zahtevam mlajše, urbane ciljne skupine. ŠKODA tudi pri pogonu izpolnjuje želje kupcev v tem segmentu avtomobilov in zato novi urbani SUV nudi izključno s pogonom spredaj.