Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli

ŠKODA CITIGO E iV Električni pogon

POLNOKRVNI ELEKTRIČNI AVTOMOBIL

Odprite motorni pokrov modela ŠKODA CITIGOe iV in zagledali boste električni motor z 61 kW, ki poganja prednji kolesi. Drugi del sistema predstavlja baterija s 36.8 kWh (uporabnih 32,3kWh) na dnu karoserije. Ključne prednosti električnih avtomobilov so delovanje brez izpustov, tiha vožnja in nezahtevno vzdrževanje.

ŠKODA CITIGO E iV Električni pogon

GIBČNA DIINAMIKA

Ker je največji navor 212 Nm na voljo že od samega začetka, pomeni ta hipna odzivnost avtomobila sila zabavno vožnjo po mestu, ne glede na to, kako kratka je pot. CITIGOe iV pospeši od 0 do 100 km/h v 12,3 sekunde in doseže najvišjo hitrost 130 km/h.

ŠKODA CITIGO E iV Električni pogon

VOŽNJA Z ELEKTRIKO

CITIGOe iV poganja tako kot vsako drugo baterijsko električno vozilo izključno elektromotor. Vozilo pridobiva električno energijo predvsem iz polnilnic ali gospodinjske vtičnice in jo shrani v zmogljive baterije. Kabelza polnjenje je pritrjen na priključke pod loputo na boku vozila - kot ste tega navajeni pri modelih z motorjem z notranjim zgorevanjem.

ŠKODA CITIGO E iV Električni pogon

REGENERACIJA ZAVORNE ENERGIJE

Da bi zmogel avto povrniti čim več električne energije, je CITIGOe iV opremljen s sistemom z regeneracijo zavorne energije. Regenerativno zaviranje upočasni avto, ko voznik pritisne pedal zavore in sprosti plin. Potem električno energijo, ki jo je med zaviranjem spremenil iz kinetične energije v električno, shrani v akumulator vozila. Intenzivnost regenerativnega zaviranja je mogoče nastaviti na več ravneh.

ŠKODA CITIGO E iV Električni pogon

NAČINI VOŽNJE

CITIGOe iV poleg privzetega običajnega načina vožnje vključuje tudi načina ECO in ECO +, ki vplivata na nastavitve vozila. Te so zasnovane tako, da ima vozilo največi možni doseg. Zmanjšajo namreč porabo (tudi z omejevanjem drugih porabnikov, kot je na primer klimatska naprava), in moč motorja ter s tem povečajo doseg.  

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran