Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

Varnost

SISTEM CITY SAFE

Sistem City Safe, ki je pretežno namenjen za vožnjo po mestnih ulicah z gostim prometom, predstavlja pomemben dosežek pri zagotavljanju varne vožnje. Vsebuje funkcijo zaviranja v sili in tipalo približevanja, ki zaznava promet 10 metrov pred avtomobilom do hitrosti 30 kilometrov na uro. Če voznik pravočasno ne odreagira na oviro, lahko sistem sam prepreči nalet.

Varnost

VARNOST OBLIKOVANJA

Čvrsta karoserijska struktura je ključna za varnost. Sprednji in zadnji deli avtomobila zagotavljajo kar največjo absorpcijo energije med trčenjem. Posebni elementi preprečujejo, da bi motor prodrl v potniško kabino. Pri močnejših trčenjih motor zdrsne pod potniško kabino, kjer ne more poškodovati nikogar.

Varnost

ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (ESC)

ESC ali elektronski nadzor stabilnosti pomaga voznikom obvladati kritične situacije, ko začne avtomobil zanašati. Nadzorna enota neprestano primerja trenutne podatke vožnje s prednastavljenimi vrednostmi. Če zazna neujemanje, sproži ukaz za stabilizacijo avtomobila. Medtem ko ESC občutno pomaga vozniku, delovanje sistema ostaja znotraj fizikalnih zakonitosti. Deluje lahko le, če omejitve oprijemljivosti niso presežene vsaj na kolesih, ki lahko stabilizirajo avtomobil.  

Varnost

SPREDNJE ZRAČNE BLAZINE

Voznika v primeru trka ščiti zračna blazina, nameščena v volanu, medtem ko je sovoznikova (ki jo je moč izklopiti) nameščena v armaturni plošči. 

Varnost

BOČNE ZRAČNE BLAZINE

V obeh prednjih sedežih so nameščene še bočne zračne blazine, ki ščitijo prsni koš, medenico in spodnji del telesa v primeru trka. 

Varnost

MEGLENKE S FUNKCIJO ZAVIJANJA

Ta funkcija je uporabna pri urbani vožnji. V težavnih križiščih namreč meglenke osvetljujejo prostor, kamor bi naj voznik zavil. Koristna je tudi pri parkirnih manevrih v temi, ko je mogoče poškodovati karoserijo ali platišča na robnikih. Meglenke v teh primerih osvetljujejo tudi prostor ob boku vozila med ostrim zavijanjem.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran