Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

E-MOBILNOST ŠKODA

Weiter
k

Vse nas žene naprej energija, toda energija sama po sebi ni dovolj. Če je ne uporabljamo pravilno, ne bomo z njo nikoli dosegli vsega, kar nam lahko omogoči. Ravno v tem je bistvo zgodbe o e-mobilnosti pri Škodi. Ker je inovativnost tisto, kar nas vodi, ni druge poti kot tista, ki nas pelje naprej. Ustvarjamo dostopen ekosistem e-mobilnosti, ki vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je pomembno: na to, da napolnite svoje baterije s pozitivno energijo, svoje življenje pa z izkušnjami, ki vas bodo bogatile.

PREDNOSTI ELEKTRIČNO GNANIH AVTOMOBILOV

E-mobilen življenjski slog ima številne prednosti, toda z razmahom električne revolucije bo vse le še boljše.

POLNJENJE

Polnjenje vašega električno gnanega avtomobila bi moralo biti tako enostavno in vsakdanje opravilo, kot je polnjenje vašega pametnega telefona.

CELOSTNI POLNILNI EKOSISTEM

Če se odločite za e-mobilnost z znamko Škoda, dobite več kot le avtomobil. Ustvarili smo vsestranski ekosistem storitev polnjenja, ki je do potankosti razvit tako, da se lahko odlično prilega vašemu življenjskemu slogu.

POLNILNI EKOSISTEM

Z e-mobilnostjo pri znamki Škoda boste uživali v dostopu do širokega razpona polnilnih možnosti, ki pokrivajo vse vaše potrebe: doma, na poti, na super hitrih polnilnih postajah. Polnite preko noči z izmeničnim tokom na vaši domači polnilni postaji ali izberite močan enosmerni tok, če bi želeli polnjenje pospešiti.

MSP – VAŠA VSTOPNICA V SVET POLNJENJA

Ključ do vstopa v integralno mrežo javnih polnilnih postaj v EU je sistem Škoda Mobility Service Provider (MSP). S posebno polnilno kartico (ta je na voljo tudi kot aplikacija za pametne telefone) je mogoče dostopati do polnilne mreže vsej javnih polnilnic, ki so povezane s programom MSP.

POGLED NAPREJ

Prihodnost e-mobilnosti je svetla. Proizvajalci avtomobilov v EU delajo z roko v roki z vladnimi organizacijami na projektu IONITY, ki bi naj zagotovil panevropsko mrežo ultra hitrih polnilnih postaj za električne avtomobile. Mnogo jih je sicer že v rabi, cilj projekta pa je, da bi bilo v EU do leta 2020 operativnih 400 tovrstnih polnilnih postaj.

MODELI

Ne bojimo se revolucije e-mobilnosti: nanjo smo pripravljeni. Pospešujemo prehod v prihodnost, ki bo zasnovana na obnovljivih virih energije. Do konca leta 2022 bo imela Škoda v svoji ponudbi 10 elektrificiranih modelov v različnih razredih - od tega jih bo šest povsem električno gnanih, štirje pa bodo hibridni. Pobliže si oglejte, kaj vse nas čaka v bližnji prihodnosti.

CITIGO BEV: IKONA VELEMESTA

Prihaja povsem električna različica priljubljenega modela Citigo, ki predstavlja vstop znamke Škoda v svet e-mobilnosti. Z dosegom do 300 km bo Citigo vozilo kot nalašč za ekološko osveščene voznike v urbanem okolju. Praktičen, učinkovit in s prostorno notranjostjo: to je Citigo.

SUPERB PHEV: NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV

Superb je »admiralska ladja« znamke Škoda, zato je logično, da postaja tudi njen prvi priključni hibrid. Uživali boste lahko v presenetljivi kombinaciji Superbove izjemne prostornosti ter bistveno manjšega okoljskega odtisa.

VISION E: NASLEDNJA STOPNJA

Vision E bo kot prvi povsem električno gnan Škodin SUV model stopil v fazo serijske izdelave leta 2020. Inoviativen v vseh pogledih bo narejen na koncernski platfromi za električna vozila MEB.

ŠKODA VISION E

S tem modelom ponuja Škoda bežen pogled v prihodnost individualne mobilnosti.

ŠKODA VISION E

BATERIJSKA TEHNOLOGIJA

Naši električno gnani modeli bodo opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo LI-Ionskih baterijskih celic z največjo možno gostoto energije. Nov sistem nadzora baterije zagotavlja optimalne zmogljivosti pri več tisoč polnilnih ciklih.

BODO BATERIJE ZAVZELE VELIKO PROSTORA V ŠKODINIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH?

Tako v PHEV vozilih kot v povsem baterijsko električnih vozilih (BEV) so baterijski paketi integrirani v avtomobil tako, da ostaja prtljažni prostor maksimalnih dimenzij. Naša PHEV baterija zavzema prostor, ki bi bil v modelu z motorjem z notranjim zgorevanjem običajno namenjen rezervoarju za gorivo. To pomeni, da je prtljažnega prostora toliko, kot ga bi bilo sicer. Pri BEV vozilih je drugače - še bolje. Pri naših BEV vozilih so namreč baterije vključene v karoserijo vozila, s čemer smo lahko prednji del vozila preoblikovali v dodatni prtljažni prostor, ki dopolnjuje klasičnega v zadku avtomobila.

ALI JE MOGOČE BATERIJE RECIKLIRATI?

Ponovna raba oziroma reciklaža baterij je ključen problem naše panoge. Četudi je baterije mogoče reciklirati, pa je strošek tega izredno visok. Toda z razširjenostjo e-mobilnosti se bo povečala proizvodnja in raba Li-Ionskih baterij, s tem pa tudi povpraševanje po surovinah za baterije. Tako bo na trgu postopoma tudi precej več baterij na koncu življenjske dobe. Vse to bo pospešilo razvoj bolj učinkovitih metod recikliranja baterij.

KAKŠNE SO DODATNE MOŽNOSTI ZA PONOVNO RABO BATERIJ?

Tudi po tem, ko baterija doseže konec življenjske dobe za rabo v avtomobilu, še ni nastopil čas za njeno razgradnjo in reciklažo. Te baterije je mogoče pretvoriti v nekakšne hranilnike električne energije, s tem pa se njihova uporabnost podaljša za kar nekaj let. Z drugimi besedami - našim baterijam dajemo drugo življenje.

MOBILNOST PRIHODNOSTI

Pripravljeni na globji vpogled? Spoznajte prihodnost v poglobljenem članku na portalu Simply Clever.

PRIHODNOST E-MOBILNOSTI

Električni pogon v avtomobilu seveda ni nič novega. Pravzaprav bi bili presenečeni, kako daleč nazaj segajo njegovi prvi razvojni koraki. Seveda pa ponuja prihodnost še bistveno več zanimivih možnosti!

KAKO DELUJE ELEKTRIČNI MOTOR? ODGOVARJAMO NA 10 VPRAŠANJ!

Na kakšnem principu pravzaprav deluje električni motor v avtomobilu? V čem so električni motorji drugačni od motorjev z notranjim izgorevanjem? Kako zanesljivi so? Strokovnjaki znamke Škoda odgovarjajo na vsa ta in druga vroča vprašanja na preprost in razumljiv način.

PET STOPENJ AVTONOMNE VOŽNJE

Avtonomna vožnja. Dve besedi, ki sta sinonim za prihodnost transportne panoge in osebne mobilnosti. Kaj natančno pa to sploh pomeni?

Vse na enem mestu

Naša misija je omogočiti, da električna mobilnost postane del vsakdanjika. Že dolgo govorimo o njej kot o »mobilnosti prihodnosti« - ta prihodnost je zdaj. Proizvajanje, shranjevanje in gospodarska raba energije iz obnovljivih virov so osrednje teme prihodnosti. 

MOON zasebnim in poslovnim strankam ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. S ponudbo, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje - po želji z vgrajenim sistemom za shranjevanje energije ali brez njega - pokrivamo celotno področje električne mobilnosti. Celovit pristop zagotavlja optimalno oskrbo z električno energijo ter poskrbi za trajnost in učinkovitost. MOON je sistemski ponudnik, ki omogoča vključevanje e-mobilnosti v vsakdanjik.